Skip to main content
  • Nieuws
  • "Maak terugkeermomenten naar het werk mogelijk”

"Maak terugkeermomenten naar het werk mogelijk”

  • 25/02/2021

Meer dan 1 miljoen medewerkers zijn sinds oktober 2020 verplicht om thuis te werken. Dat zijn - tot op vandaag - 120 dagen. Aan één stuk. Voka - KvK Mechelen-Kempen vraagt, in aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag, om terugkeermomenten naar het werk mogelijk te maken. “Dit kan op een veilige manier”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren. 

“Medewerkers krijgen het stilaan bijzonder lastig om dag in dag uit, week in week uit, thuis te werken. Ze doen dit nu 120 dagen. Aan één stuk. Sinds de laatste beslissing van de regering, eind oktober 2020. Medewerkers missen hun collega’s en de werkvloer”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. 

“We zijn natuurlijk niet naïef. We moeten absoluut een derde golf van nieuwe besmettingen vermijden. Daarom moet thuiswerk ook zeker niet op de schop. Thuiswerk is een blijver voor een heel aantal bedrijven. Maar we vragen om een kleine versoepeling. Om terugkeermomenten in te lassen, zodat mensen een dag per week even naar kantoor kunnen komen”, zegt Laveren.

“Vandaag werken 1,2 miljoen medewerkers van thuis uit. De inspanningen van al die mensen moeten we waarderen. Maar geef hen ook perspectief. Bedrijven hebben intussen voldoende ervaring om het werken op kantoor en op de werkvloer in veilige omstandigheden te laten verlopen.”
 

WorkOffice

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei