Skip to main content
  • Nieuws
  • Maak kennis met de nieuwe bestuursploeg van Young Voka Metropolitan

Maak kennis met de nieuwe bestuursploeg van Young Voka Metropolitan

  • 15/10/2019

Thomas Cherlet (32 jaar), zaakvoerder van CT Consulting, is sinds kort de nieuwe voorzitter van Young Voka Metropolitan (YVM). Hij neemt de fakkel over van Sunita Van Heers die YVM tot een succesvol netwerk heeft uitgebouwd voor jonge ondernemers en high potentials in de bruisende metropool. Thomas wenst op dit elan verder te gaan en vertelt ons meer over zijn uitdagingen en ambities.

Tekst: Rachida Bou M’Barek

Wat zijn jouw uitdagingen als jonge ondernemer in Brussel?

“De uitdaging voor mij is het vinden en aantrekken van kwalitatieve IT-profielen. Vroeger had Brussel een voorsprong op steden zoals Gent en Antwerpen. Maar deze steden schakelden inmiddels een versnelling hoger en zijn even aantrekkelijk voor de lokale talenten, aangezien Brussel hier niet voldoende kan tegenover zetten.”

Hoe blijft Brussel een aantrekkelijke stad?

“Brussel zal enkel on top blijven door de stad dringend leefbaarder te maken, onder andere door het mobiliteitsprobleem veel sneller en doordachter aan
te pakken. Onze metropool moet het voortouw nemen op het gebied van technologie (5G, smart cities, AI, fintech ...) en andere markten. Een propere, aantrekkelijke en ondernemingsgezinde stad maakt van Brussel een trekpleister waar het fijn vertoeven en zakendoen is. Strenge(re) acties dringen zich op zoals valse bedelaars met gedrogeerde kinderen uit het straatbeeld halen, GAS-boetes op sluikstorten, enz.”

Wat is jouw ambitie als YVM-voorzitter?

“Impact hebben op elk lid van onze YVM-familie! Voor jongeren draait het leven rond unieke ervaringen. Mijn doel is dat elk lid vele bijzondere YVM-momenten beleeft. Dit kan gaan van nieuwe connecties tijdens het netwerken die impact hebben op de verdere carrière, inspirerende topics, zoals een unieke ‘Cultural Night’-beleving in het Kaaitheater of samen 20 km van Brussel lopen voor het goede doel.”

Wat zijn de eerste stappen die je wil nemen als voorzitter?

“We hebben een succesvolle start-upfase achter de rug onder leiding van Sunita van Heers. Mijn ambitie is YVM te loodsen door onze scale-upfase.
We willen nog meer inspelen op ons YVM-netwerk en het YVM-merk verder uitbouwen. Mijn eerste stap was ons bestuur versterken. Door het vertrek van Sunita en Maarten hadden we 2 openstaande betrekkingen. Vandaag kan ik met trots melden dat Catherine, Marijke, Kristof en Birgit deel uitmaken van ons bestuur."

Wat betekent YVM voor jou persoonlijk

“Voor mij is YVM een netwerk van enthousiaste jonge professionals en ondernemers die op onze events bijzondere, leerrijke en leuke activiteiten beleven en hopelijk altijd met een bruisend ondernemershart naar huis gaan.”

YVM-bestuur

 

De beleidsaccenten van Thomas Cherlet in een notendop

Community

  • We blijven inzetten op een sterke en trouwe community, want in Brussel is er nog potentieel om enthousiaste jonge professionals en ondernemers samen te brengen.

YVM-activiteiten

  • We leggen de lat hoog en gaan voor unieke kwalitatieve ervaringen.

Versterkte samenwerking tussen Jong Voka Vlaams-Brabant en YVM

  • Voortaan zullen Jong Voka Vlaams-Brabant en YVM nog nauwer samenwerken, hun activiteiten op elkaar afstemmen en zullen de jonge Vokaleden genieten van verschillende activiteiten in elkaars regio. Zo kunnen ze hun netwerk nog meer verruimen en hun horizon verbreden.

Contactpersoon

Rachida Bou M'Barek

Manager Bedrijfsrelaties| Coördinator Young Voka Metropolitan

Proximus

Artikel uit publicatie

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Premed
Logo Randstad