Skip to main content
  • Nieuws
  • Maaike De Vreese en Axel Ronse op Voka Zomerstage bij Aspiravi

Maaike De Vreese en Axel Ronse op Voka Zomerstage bij Aspiravi

  • 10/09/2020

In kader van de Voka zomerstage bezocht Maaike De Vreese samen met Axel Ronse de windmolenbouwer Aspiravi. Dit bedrijf zet zich sinds 2002 volop in op duurzame, groene energie door het plaatsen van windturbines en projectmatig te investeren in circulaire economie.

 Aspiravi is een grote speler in windenergie, investeert in buitenlandse activiteiten, zorgt voor een pak werkgelegenheid en maakt het mogelijk voor buurtinwoners om te participeren in windmolenprojecten.

Maaike De Vreese: "Tijdens het overleg kwamen enkele belangrijke pijnpunten aan bod en we nemen die mee in ons parlementair werk zoals: de nood aan uniformiteit van het vergunningsproces over heel Vlaanderen (er mogen geen verschillen zijn per provincie); de ellenlange procedureslag en de carrousel van beroepsprocedures moet worden gestopt; de doorlooptijd van de vergunningsprocedure moet korter; we moeten inzetten op correcte, duidelijke vergunningswetgeving en er is nood aan meer ruimte voor windenergie. Als afsluiter beklommen Axel en ik een 100 meter hoge windmolen. Met een prachtig uitzicht sloten we dit uniek bedrijfsbezoek af!"

Contactpersoon

VZW_IMU_GROUPS
IMU - Altez 0110
IMU - Sport Vlaanderen
Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat