Skip to main content

LRM moet in Limburg blijven

  • 04/06/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg volgt met argusogen de ‘strategische oefening’ die de raad van bestuur van LRM gaat maken na het vertrek van Stijn Bijnens. Heel Limburg moet hierbij betrokken worden. Ongetwijfeld cirkelen er reeds vogels van allerlei pluimage rond de geldpotten van Limburg. De LRM-middelen werden echter bijeen gespaard door onze mijnwerkers. Ze moeten en zullen in Limburg blijven.

Logo LRM

Bekijk hier het nieuwsitem van TVL

‘Het is een publiek geheim dat de raad van bestuur van LRM, in de aanloop naar de aanstelling van een nieuwe CEO, de strategie en de doelstellingen opnieuw scherp wil stellen’, schreef columnist Noël Slangen vandaag in Het Belang van Limburg. Hij bond daarmee de kat de bel aan.

‘We volgen dit verhaal met heel veel aandacht en ook wel met argusogen’, stelt gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg Johann Leten. ‘We waren hier uiteraard van op de hoogte en hebben reeds de nodige stappen ondernomen om de belangen van Limburg veilig te stellen’.

‘Ieder bedrijf mag en moet regelmatig strategische oefeningen maken. Maar LRM is geen traditioneel bedrijf of investeringsmaatschappij. De middelen die LRM beheert zijn bijeen gespaard door onze mijnwerkers. De opdracht van LRM is dan ook uniek. Het betekent dan ook dat in tegenstelling tot een traditioneel bedrijf,  waarin enkel de raad van bestuur, het management  en dikwijls klanten betrokken worden in dergelijke oefening, hier ook de stakeholders van onze provincie (UHasselt, NUHMA, de sociale partners,POM, Provincie Limburg, ...) mee zeggenschap moeten hebben.

‘Het geld waarover LRM nu beschikt is Limburgs geld. Het werd bespaard door de Limburgse kompels die de steenkoolmijnen vroeger dan voorzien sloten. Dit geld is met Limburgs zweet verdiend, het is van Limburg en moet in Limburg blijven.

Ongetwijfeld cirkelen er nu ook weer ‘vogels’ uit deze en andere contreien rond LRM. Door het vertrek van Stijn Bijnens is er immers een momentum gecreëerd. Sommigen  zullen het niet nalaten om nu weer alles in vraag te stellen.

LRM mag en moet dan ook een strategische oefening maken, maar niet in besloten achterkamertjes. Heel Limburg, alle stakeholders, moeten betrokken worden. Het is Limburgs geld, het moet in Limburg blijven.

LRM heeft een bedrijfseconomische en maatschappelijke opdracht IN Limburg. We zullen vanuit Voka – Kamer van Koophandel Limburg alle zeilen bijzetten om ons vlaggenschip op.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo