Skip to main content
 • Nieuws
 • Limburgse ondernemers zingen de coronablues weg

Limburgse ondernemers zingen de coronablues weg

 • 13/01/2021

Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021. 

Awardwinnaars brengen blueslied tot leven 

Het nummer is gemaakt voor en door ondernemers. De spotlights staan gericht op acht ondernemers die in 2020 een award wonnen bij Voka – KvK Limburg. Eén voor één zingen ze een krachtige zin waarmee ze zich afzetten tegen de crisis en duidelijk maken dat ondernemers er niet alleen voor staan. Ook voorzitter Karin Van De Velde en gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka – KvK Limburg nemen een paar noten voor hun rekening. 

De cast: 

 1. Ismaël Ben-Al-Lal, CEO U2PGroup – Voka Innovatie Award 2020 
 2. Joris Brams, CEO Konings nv - Exportprijs middelgrote en grote ondernemingen 2020 
 3. Luc Heylands, Co-founder Europower Generators - Exportprijs kleine ondernemingen 2020 
 4. Sarah Hoedemakers, Directieassistente Bose - Management Assistant van het Jaar 2020 
 5. Tom Redant, Technical Manager & Co-founder Hammer-IMS - Exportprijs Young Export Potential 2020 
 6. Diethard Struelens, Founder Artfuse - Bryo ScaleUp 2020-2021 
 7. Elke Sweldens, HR Director Van Havermaet - HR Award 2020 
 8. Axel Verberckmoes, CEO Levenstond Seafood - Ondernemersprijs Herman Dessers 2020 

Muziek om coronablues te bestrijden 

Voorzitter Karin Van De Velde: “Ik had onze leden en relaties vandaag graag persoonlijk gesproken en het beste voor 2021 gewenst. We brengen nu een alternatief, met als kern verbinding en samen doorgaan. Waarom een bluesnummer? Muziek brengt troost én geeft kracht. Ons eigen nummer toont dat ondernemers staan te trappelen om de samenleving weer te laten bloeien. We steken elkaar een hart onder de riem, bundelen de krachten en blijven samen doorgaan. Met de nadruk op ‘samen’. De opnames gebeurden wel apart voor elke ondernemer, dus alles was coronaproof.” 

Niet alleen een digitale boodschap 

Tot eind januari hangt er een groot spandoek aan de gevel van het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’. Zo wordt de kernboodschap ‘samen doorgaan’ nog eens extra uitgedragen.  

Save the date: 16 juni 2021 

Ontmoeten, netwerken en beleven, daarvoor kruisen we de vingers. Als de coronamaatregelen het toelaten, organiseert Voka – KvK Limburg een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021. 

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie