Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse ondernemers voelen nieuwe deputatie aan de tand

Limburgse ondernemers voelen nieuwe deputatie aan de tand

  • 06/02/2019

Voka – KvK Limburg bracht zopas 60 Limburgse ondernemers samen met de vernieuwde Limburgse deputatie. De gasten schoven aan tafel in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ en konden hun vragen en bezorgdheden overbrengen aan de politici. Die verduidelijkten op hun beurt hun bevoegdheden.

De gedeputeerden, Francis Wanten (voorzitter Voka-KvK Limburg) en Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Limburg).
De gedeputeerden, Francis Wanten (voorzitter Voka-KvK Limburg) en Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Limburg).

Bekijk hier het volledige fotoalbum

Het provinciaal politiek niveau is noodzakelijk voor onze Limburgse ondernemingen én haar medewerkers, stelde het memorandum va Voka – KvK Limburg voor de provincieraadsverkiezingen. “We hebben geen grootstad die de trekkers- en ontwikkelingsrol op zich neemt voor de Limburgse lokale besturen. Daarom moet onze provincie de regie in handen nemen.”

Om die ambities kracht bij te zetten, bracht Voka – KvK Limburg 60 ondernemers samen met de gedeputeerden en gouverneur Herman Reynders. Zij namen ieder plaats aan een tafel en wisselden tijdens het eten van plaats. Op die manier konden de ondernemers vragen stellen aan alle gedeputeerden, maar konden die op hun beurt zelf hun bevoegdheden uit de doeken doen.

Rechtstreekse vragen

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg reageert opgetogen over de ontmoeting: “We zijn als werkgeversorganisatie politiek-neutraal, maar een provinciaal beleid wordt nu eenmaal uitgetekend door het provinciebestuur. Onze ondernemers ondervinden iedere dag de invloed van dat beleid. Daarom vinden we het belangrijk dat ze hun vragen rechtstreeks konden stellen.”

Ook de keuze voor vier top-gedeputeerden juichte Voka – KvK Limburg eerder al toe. “Enkel zo wordt er over de partijgrenzen heen een sterk signaal uitgestuurd ter ondersteuning van dit Limburgs niveau”, besluit Johann Leten

 

Dit evenement gemist? Geen erg!

Op maandag 11 februari vindt er een tweede editie van 'Topondernemers ontmoeten toppolitici' plaats, waar de aanwezigen nogmaals de Limburgse deputatie ontmoeten. Meer info en inschrijvingen via www.voka.be/limburg/deputatie