Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse ondernemers versterken relatie met India

Limburgse ondernemers versterken relatie met India

  • 02/03/2018

Woensdag bezocht Ms. Gaitri Issar Kumar, ambassadeur van India in België, onze provincie. In het Provinciehuis ging ze aan tafel met gouverneur Herman Reynders en nam ze deel aan een rondetafelgesprek met Voka – KvK Limburg en vijf Limburgse ondernemers die een sterke handelsrelatie met India hebben. Tot slot bezocht de ambassadeur het Genkse AR Metallizing, laureaat van de Limburgse exportprijs 2017.

india
"Met deze rondetafel versterken we de bilaterale handelsrelaties tussen onze provincie en India."

“Van alle BRIC-landen is India het enige land waarvan de economische vooruitzichten echt positief zijn. Daarom is het waardevol om onze bedrijven in contact te brengen met de Indische ambassadeur”, verklaart Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie & Innovatie bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “In Limburg bekleedt de export naar India de 6e plaats, met een aandeel van 5,45% van de verre export;  er is dus zeker nog groei mogelijk vanuit onze provincie.”

“From strength to strength”

“Deze rondetafel met belangrijke ambassadeurs wordt georganiseerd in samenwerking met de gouverneur”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Zo versterken we de bilaterale handelsrelaties tussen onze provincie en het betreffende land, maar maken we ook opportuniteiten en problemen bespreekbaar.”

“Ik ben enorm vereerd dat ik vandaag kennis kon maken met de Limburgse ondernemers, ik was erg onder de indruk en wil samen met Voka – KvK Limburg ‘from strength to strength’ werken aan de handelsrelaties”, benadrukt Ms. Gaitri Issar Kumar.

De volgende ondernemers namen deel aan de rondetafel: Max Bijnens (afgevaardigd bestuurder By-Cast), Rob Cogghe (CEO Dirafrost Frozen Fruit Industry), Wim Colemont (Business Development, Cohout), Dirk Vander Mierde (Site Director Datwyler) en Bart Devos (CEO AR Metallizing).

Bedrijfsbezoek bij AR Metallizing

Bij die laatste bracht de ambassadeur achteraf nog een bezoek aan de Genkse vestiging. AR Metallizing is wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier en gemetalliseerd vouwkarton. Daarnaast ontwikkelt AR Metallizing technologisch geavanceerd gemetalliseerd textiel voor de automobiel, landbouw, medische, constructie- en bouw en sportsector.

Bart Devos, CEO AR Metallizing: “India is een belangrijk exportland voor ons bedrijf. We zijn er fier op dat we in deze markt onze klanten met succes hebben weten te overtuigen voor kwaliteit te kiezen. We hopen er ook ons milieuvriendelijke, premium verpakkingsmateriaal SilberBoard™ succesvol te lanceren. We blijven bescheiden, maar het zou toch mooi zijn mochten we met zijn allen de plastic afvalberg weten te verkleinen.”

Vragen over internationaal ondernemen? Stel ze aan onze collega's!