Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse jobevent biedt laatstejaarsstudenten kansen op de arbeidsmarkt

Limburgse jobevent biedt laatstejaarsstudenten kansen op de arbeidsmarkt

  • 13/02/2020

Meer dan 2500 laatstejaarsstudenten bezochten zopas het jobevent, een samenwerking tussen Voka - KvK Limburg en Hogeschool PXL. Deze bachelorbeurs geeft studenten maximale kansen om een eerste job te vinden. "Een goede doorstroming van afgestudeerden naar de arbeidsmarkt is van cruciaal belang," aldus onze gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

Collega's jobevent voka
Ook de collega's van Voka - Kamer van Koophandel Limburg tekenden present op het jobevent.


Het jobevent is toen aan z’n twaalfde editie en barstte dit jaar uit zijn voegen. Met 150 standhouders, 2500 laatstejaarsstudenten en 300 HR-begeleiders werd het opnieuw een topeditie van de grootste Limburgse jobbeurs. Bachelorstudenten kregen de kans om concrete contacten te leggen op de arbeidsmarkt voor het vinden van een stageplaats, een bijverdienste of zelfs een job. 

"Succesvolle bedrijven die geen geschikte medewerkers vinden, dreigen hun groei en momentum te verliezen."

“Een goede doorstroming van afgestudeerden naar de arbeidsmarkt is van cruciaal belang,” klinkt het bij onze gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “Het is daarom belangrijk om oplossingen te vinden voor knelpuntberoepen. Succesvolle bedrijven die geen geschikte medewerkers vinden, dreigen hun groei en momentum te verliezen. Wij ondersteunen die doorstroming met ons HR-ondersteunde project Welt, maar promoten ook STEM-opleidingen via de FIRST LEGO League. 

PXL en Voka slaan de handen in mekaar

Het is niet de eerste keer dat Voka – KvK Limburg en PXL elkaars pad kruisen. Vorig jaar werd PXL-Voka Young & Strong gelanceerd, een netwerk dat jongeren die het verschil willen maken, verbindt. Het doel is om jongeren op een innovatieve en verfrissende manier warm te maken om hun talenten te ontwikkelen én om te ondernemen. 

Benieuwd naar onze openstaande 'vokatures'? Klik hier!

Meer weten over Young & Strong?    

verder met voka

 

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie