Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse en Luikse ondernemers ontmoeten elkaar op uniek netwerkevent

Limburgse en Luikse ondernemers ontmoeten elkaar op uniek netwerkevent

  • 08/12/2017

Bert Kruismans als bruggenbouwer 

Luik

Voka – KvK Limburg en CCI Liège hebben al een jarenlange samenwerking binnen de Euregio waar ze werken aan het stimuleren van internationaal zakendoen. Voor het eerst worden nu ook de krachten gebundeld om te zorgen dat ook de brug tussen ondernemers uit beide provincies kleiner wordt. De taal- en cultuurgrenzen werden doorbroken met Bert Kruismans. 

Bert Kruismans zette in het Stadhuis van Luik de avond in met een humoristische conférence. Nadien volgden korte interviews met Limburgse en Luikse ondernemers en een intensieve speeddate. De interactie en het enthousiasme waren enorm. Uitspraken over de regio’s werden door beide partijen gesmaakt en het ijs was snel gebroken. Tijdens de speeddate momenten werden gelijkenissen en gemeenschappelijke belangen gezocht en gevonden. Het werd snel duidelijk dat er heel wat stof tot uitwisseling en samenwerking waren.

Ondernemers uit tal van sectoren waren vertegenwoordigd: bouw, HR, marketing en digitale communicatie, opleidingen, energie, transport, cleantech en IT. De avond werd afgesloten in een gezellige chalet op de Kerstmarkt, “geen taalgrens, want Belgen zijn Bourgondiërs en die communiceren met eten”, zo stelt Bert. 

De boodschap van de avond was duidelijk, er zijn verschillen maar er zijn ook gelijkenissen. Zoals in het voetbal iedereen dezelfde taal spreekt, spreken ondernemers ook allemaal dezelfde taal. Je moet het gewoon willen.