Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse economie legt puike cijfers voor

Limburgse economie legt puike cijfers voor

  • 17/07/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg bundelde traditiegetrouw haar belangrijkste wapenfeiten van het afgelopen kalenderjaar in een jaarverslag. Dat heeft als thema ‘Applaus’, waarmee het verwijst naar de successen die de Limburgse ondernemers boekten. De Limburgse conjunctuur bereikte in 2017 een historische piek en ook de dienstverlening van Voka – KvK Limburg draaide op volle toeren. Dit jaar gaat het met SALVO, Strategisch Actieplan Limburg Van de Vierde Orde, nog een stapje verder.

Voorzitter Francis Wanten met de Applausmeter

Het nieuwe jaarverslag valt deze week in de bus bij alle leden van Voka – KvK Limburg. Daarin overloopt het haar belangrijkste gebeurtenissen en verwezenlijkingen van 2017. Dat was een topjaar voor de Limburgse economie waarin de conjunctuur een historische piek kende. Een vergelijkbaar resultaat dateert al van 2007. Daarnaast braken ook de starters een record. Met 6.196 start-ups was 2017 het beste jaar van de 21e eeuw.

In navolging van de goede economische resultaten kon Voka – KvK Limburg niet achterblijven. Het loste 942 individuele dossiers van haar leden op en bouwde haar dienstverlening voor eigenaar-ondernemers en internationalisatie verder uit. Daarnaast waren er 1.900 deelnemers actief in 36 netwerken en werden er 50 start-ups en 11 scale-ups begeleid. Tot slot opende het op Corda Campus een tweede kantoor met het Voka Theater.

SALVO voor 2018

Francis Wanten, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Limburg: “Het afgelopen jaar was top voor de Limburgse economie. Daar willen we een vervolg aan breien met ons SALVO, Strategisch Actieplan Limburg Van de Vierde Orde. Hiermee willen we onze ondernemers nog beter ondersteunen. Dat doen we door nog meer middelen in te zetten voor familiale ondernemers, door ondernemers nog meer van elkaar te laten leren in onze netwerken, door een kantoor te openen in Noord-Limburg en door verder in te zetten op internationalisatie en innovatie.”