Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse bedrijven vieren 4.528-jarig jubileum

Limburgse bedrijven vieren 4.528-jarig jubileum

  • 12/10/2020

De medewerkers van Voka - Kamer van Koophandel Limburg doorkruisen vanaf maandag de hele provincie om cadeauboxen uit te delen aan Limburgse bedrijven die een jubileum vieren. Voorzitter Karin Van De Velde en gedeputeerde Tom Vandeput bijten de spits af bij de drie oudste jubilarissen: Ecobeton (110 jaar), Cand’Art (90 jaar) en DSSV - Transpo Daniëls (70 jaar). “Onze leden-ondernemingen vieren maar liefst 4.528 jubileumjaren. In tijden van crisis is maar wat duidelijk dat die jaren ook onze welvaart waarborgen”, zeggen Karin Van De Velde en Tom Vandeput.

Jarige bedrijven
Voorzitter Karin Van De Velde en gedeputeerde Tom Vandeput gingen onder meer op bezoek bij DSSV - Transpo Daniëls uit Heusden-Zolder voor hun 70-jarig jubileum.


Limburgse bedrijven die een jubileum vieren, kunnen zich dit jaar aan een verrassing verwachten. “We ontwierpen bijzondere Voka-cadeauboxen die onze medewerkers persoonlijk afleveren bij de bedrijven. We vinden het belangrijk om dicht bij onze leden te staan en dat willen we via deze weg nog eens benadrukken”, zegt voorzitter Karin Van De Velde.

De voorzitter en Tom Vandeput, gedeputeerde van economie, gaven alvast het startschot en brachten een bezoek aan de oudste jubilarissen. Dat zijn dit jaar Ecobeton uit Sint-Truiden (110 jaar), Cand’Art uit Bilzen (90 jaar) en DSSV - Transpo Daniëls uit Heusden-Zolder (70 jaar). In totaal viert Voka - KvK Limburg 4.528 jubileumjaren.

"We vinden het belangrijk om dicht bij onze leden te staan en dat willen we via deze weg nog eens benadrukken."

“De coronacrisis is de zoveelste economische storm die de Limburgse ondernemers moeten trotseren. De ondernemingen die vandaag worden gevierd, zijn dan ook een toonbeeld van volgehouden ondernemingszin. Decennia lang leveren ze een bijdrage aan de Limburgse welvaart en werkgelegenheid. Mijn welgemeende felicitaties en dank voor het afgelegde parcours. Het sterkt mij in de overtuiging om nog sterker te investeren in een aantrekkelijke bedrijfs- en investeringsomgeving. Dat is ook de ambitie van SALKturbo dat vanaf begin volgend jaar effectief in uitvoering gaat", aldus gedeputeerde van Economie en POM-voorzitter Tom Vandeput.

"Hoedje af voor engagement"

Voka - KvK Limburg wil met deze verjaardagsactie ook haar leden-ondernemingen een hart onder de riem steken. “De coronacrisis was voor veel ondernemingen een moeilijke periode en het ondernemerschap is op zich al een flinke uitdaging. Of je nu een kristallen, zilveren of gouden jubileum viert: hoedje af voor jullie inzet en engagement”, zegt voorzitter Karin Van De Velde.

“Ondernemingen waarborgen onze welvaart, daarom is een goed fundament belangrijk. Niet voor niets zetten we bijvoorbeeld heel erg in op de begeleiding van start-ups. Zo organiseren we binnenkort Vliegende Starters, een inspirerend event met Cegeka-CEO Stijn Bijnens.”

Contactpersonen

Liesbeth Peeters

Coördinator events

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie