Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse bedrijven gaan in 2019 voor betere HR

Limburgse bedrijven gaan in 2019 voor betere HR

  • 08/02/2019

Het HR-begeleidingstraject Welt startte zopas met een nieuw werkjaar. Achttien deelnemers van vijftien ondernemingen verzamelden in het NoordLink-gebouw in Lommel voor de Noord-Limburgse kick-off. Later starten ook de trajecten in Midden- en Zuid-Limburg. “We begeleiden ook in 2019 Limburgse bedrijven met het verbeteren van hun personeelsbeleid. Geïnteresseerde ondernemingen kunnen nog altijd inschrijven”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. 

Welt
Het Welt-traject voor Noord-Limburgse ondernemingen is volzet. 

De opstart in Noord-Limburg is de officiële aftrap van het nieuwe Welt-jaar. Op 21 februari vindt ook de eerste sessie voor Zuid-Limburg plaats op Droneport en op 14 maart is er bij Voka – KvK Limburg een kick-off voor ondernemingen in Midden-Limburg.

Momenteel zijn al 40 ondernemingen ingeschreven, maar we mikken op 60 deelnemers. Vorig jaar namen 54 Limburgse ondernemingen deel aan het Welt-traject”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Werkplekleren

Een Welt-begeleidingstraject bestaat uit zes netwerksessies, een ondernemingsscan, individuele coaching op maat en kennismaking met jobcoaches en arbeidsbemiddelaars. Daarnaast biedt de onderneming zelf een werkplek aan voor een stagiair. 
 
“Welt staat voor 'werkervarings- en leertrajecten'”, verduidelijkt Johann Leten. “Je kan vacatures namelijk ook opvullen met vormen van werkplekleren zoals IBO, opleidingsstages en beroepsverkennende stages.” 

Wil jij nog instappen in het Welt-traject?

Dat kan! We heten je graag welkom op de kick-offsessies in Midden-Limburg (14/03) en Zuid-Limburg (21/02). Nog vragen? Collega's Kirsten Janssens en Benny D'Helft helpen je graag verder.