Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse ambassadeurs Trends Gazellen zijn bekend

Limburgse ambassadeurs Trends Gazellen zijn bekend

  • 27/02/2017

Trends heeft in samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Limburg de snelst groeiende bedrijven in onze provincie bekroond. De nieuwe ambassadeurs van deze ‘Trends Gazellen’ zijn Brouwerij Martens (grote bedrijven), Containers Maes (middelgrote bedrijven) en C. Outdoor (kleine bedrijven).

Op basis van de absolute en procentuele groei in omzet, personeel en cashflow stelt Trends jaarlijks een economische hitlijst van groeibedrijven op. Om in aanmerking te komen moet een bedrijf minstens 5 jaar oud zijn en op zijn minst 20 mensen tewerkstellen. De bedrijven worden verdeeld in 3 categorieën: kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Limburgse ambassadeurs

In de categorie ‘grote bedrijven’ gaat Brouwerij Martens (Bocholt, Kaulille) dit jaar met de hoogste eer aan de haal. De bierbrouwer realiseerde afgelopen jaar een omzet van 135 miljoen en produceerde meer dan 3 miljoen hectoliter bier. Daarmee is het na AB Inbev de grootste brouwer van het land. De productie van huismerken is goed voor de helft van de totale omzet. Brouwerij Martens telt ruim 300 medewerkers, met aan het hoofd Jan en Fons Martens. Zij zijn reeds de achtste generatie in deze familiale onderneming.

 

Bij de middelgrote bedrijven werd Containers Maes (Tessenderlo) benoemd als ambassadeur. In 2003 startte Yves Maes zijn onderneming met één container, vandaag werken er 110 personeelsleden en draait het bedrijf een omzet van 32,5 miljoen euro. 75 procent van de omzet komt van de bouwmarkt, waar de tendens heerst om jaarcontracten af te sluiten bij één leverancier. De afgelopen jaren rondde Containers Maes ook verschillende overnames af, waaronder die van GRCT (2009), Stallaert Recycling (2013) en Aitch Group (2016).

 

Bij de ‘kleine bedrijven’ gaat C. Outdoor (Hasselt) met de titel van ambassadeur aan de haal. Toen horecaondernemer Dimitri Beckers in 2008 het Hassotel overnam, kreeg hij ook de cafetaria-uitbating van het Jessa Ziekenhuis op zijn bord. Die activiteit stak hij in de nieuwe vennootschap C. Outdoor en hij zette het vernieuwde concept in de markt onder de naam Bar Bouffe. Ondertussen baat Beckers ook de twee cafetaria’s uit van het Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk en Lanaken) en de cafetaria van het Maas en Kempen-ziekenhuis (Maaseik) vervolledigt binnenkort het lijstje. Bij C. Outdoor werken 40 personeelsleden.

 

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg): “Limburg doet het economisch goed, zo bleek al uit onze conjunctuurbarometer. 2016 was een goed jaar en ook 2017 hebben we sterk ingezet. Dat is niet alleen te danken aan de sterke prestaties van onze starters, maar ook bedrijven die al langer bestaan dragen hun steentje bij. Zij dragen door hun groei meer dan ooit bij tot de welvaart en het welzijn in onze provincie.”