Skip to main content

Limburg bouwt bruggen met China

  • 10/07/2017

Op zaterdag 8 juli was Voka – Kamer van Koophandel Limburg het decor voor de ontmoeting tussen een Chinese delegatie uit de bedrijfs- en communicatiewereld en de provincie Limburg. Er werden enkele belangrijke samenwerkingsakkoorden gesloten in het bijzijn van de Chinese ambassadeur. 

Delegatie

De bijeenkomst kadert in de verzustering van de provincie Limburg met de Chinese provincie Guangdong. Geen onbelangrijke regio, want in 2016 had het met meer dan 1000 miljard euro het hoogste BBP van China.

Belangrijke samenwerkingen

Tijdens deze bijzondere ontmoeting, waar ook de Chinese ambassadeur aanwezig was, werden verschillende overeenkomsten ondertekend. Zo zullen uitgeverij  Clavis en Guangdong Publishing Group voortaan nauw samenwerken op de kinderboekenmarkt.

Ook de Chinese droneproducent Ehang ziet wel brood in een samenwerking met de gloednieuwe campus Droneport, die de drone-industrie in ons land een boost moet geven. Ehang ontwikkelt momenteel een drone die zelfstandig mensen vervoert.

Happy Aging, de community die streeft naar innovatieve en kwalitatieve zorg, en Guangzou Pharmaceutical Holding Limited bekijken op hun beurt hoe ze voor elkaar een meerwaarde kunnen betekenen.

Bruggen bouwen

De ontmoeting vond symbolisch plaats bij Voka-KvK Limburg. De werkgeversorganisatie sloot reeds in 2016 een samenwerkingsovereenkomst af met hun Chinese evenknie: de China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT).

“Deze ontvangst versterkt onze relaties met de Chinese bedrijven en is een volgende stap in onze samenwerking met de CCPIT Guangdong”, bevestigt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Limburg. “Dergelijke bruggenbouwende activiteiten zijn een ideaal middel om internationale ondernemers te connecteren met onze Limburgse ondernemers. Zo maken ze van dichtbij kennis met het ondernemende DNA van onze provincie."