Skip to main content
  • Nieuws
  • Lierse jongeren zoeken Lierse ondernemers

Lierse jongeren zoeken Lierse ondernemers

  • 21/03/2017

Net als vorig jaar plaatst de VDAB weer een jobbeurs exclusief voor laag- en middengeschoolde jongeren uit Lier en directe omgeving op haar agenda. Plaats van afspraak dit jaar is het jeugdcentrum De Moeve in Lier, op dinsdag 9 mei van 12.30 tot 16 u.

De stad Lier kampt met een hardnekkige werkloosheid bij jongeren tussen 18 en 25 jaar. Tegelijk is er een grote groep kwetsbare jongeren die zonder (hoger) diploma de schoolpoorten verlaten en zijn er vacatures voor laaggeschoolden die moeilijk ingevuld raken.

Jobbeurs Lier


Om deze problematiek aan te pakken, hebben stad Lier, OCMW, VDAB en andere organisaties zoals Voka – Kamer van Koophandel Mechelen een gemeenschappelijk actieplan uitgewerkt om de jeugdwerkloosheid een halt toe te roepen. De organisatie van deze jobbeurs is een van de acties. Om hun competenties te tonen en aan te geven dat ze zin hebben om te werken, nemen de jongeren de organisatie van de jobbeurs zelf in handen.

150 jongeren verwacht
Vorig jaar heeft de jobbeurs, die voor deelnemende bedrijven overigens gratis is, ervoor gezorgd dat meer dan 20 vacatures konden worden ingevuld. Dit jaar worden er een 150-tal jongeren, die vooraf al gescreend zijn, verwacht. Is voor uw bedrijf motivatie en leerbereidheid belangrijker dan diploma of ervaring? Wil u jongeren kansen geven en vacatures of stageplaatsen openstellen voor jongeren met hoogstens een middelbaar diploma? Schrijf dan snel in voor deze jobbeurs via deze link.

Meer info bij teamleider VDAB-Werkwinkel Lier Gert Fontyn op 0498-94 57 60.

Advertentie Vermant - mei