Skip to main content
  • Nieuws
  • Lees hier Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig van juni!

Lees hier Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig van juni!

  • 05/06/2019

De zomer staat voor de deur! Vooraleer je helemaal in vakantiemodus gaat, brengen we de laatste nieuwtjes voor en over ondernemers. 

BL covers juni 2019

 

In zijn voorwoord geeft Johann Leten meer duiding over de verkiezingen van 26 mei. Er ligt opnieuw een wit blad op tafel en de pennen zijn uitgedeeld:"We eisen duurzame oplossingen zodat onze bedrijven kunnen excelleren."

Voor het eerst krijgen we een vrouwelijke voorzitter aan het roer van ons Huis! Karin Van de Velde (CEO Callexcell) werd door de Raad ven Bestuur aangesteld om vanaf 1 januari 2020 haar mandaat op te nemen. Ze vindt haar benoeming alvast een grote eer...

Het gros van de Limburgse bedrijven is niet klaar voor een langdurige droogteperiode of afschakeling. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van Voka. Lees hier meer over het onderzoek en ontdek hoe jij je kan voorbereiden.

Wist je dat...

Goederen hoef je niet aan te bieden op het douanekantoor, je kan ze ook leveren op een door de douane goedgekeurde plaats. Hoe moet je dat doen? Lees het hier!

De Limburgse FIRST LEGO League pakt het groots aan! Ze mikken dit jaar op een verdubbeling van het aantal deelnemers. In deze wedstrijd maken jongeren tussen 11 en 14 jaar kennis met techniek en STEM. Ze bouwen onder meer een LEGO-robot die zoveel mogelijk missies tot een goed einde moet brengen.

Peltenaar Jan Verheyen wil het beiaardspel dichter bij het publiek brengen. "Ik wil beiaardmuziek op een hedendaagse manier tot bij de mensen krijgen," klinkt het. Daarom ontwikkelde hij een mobiel klokkenspel...

En aan de andere kant...

Joris Vrancken (CEO P&V Panels) houdt zijn wafel niet! Hij zegt dankjewel aan al zijn werknemers met deze speciale actie...

Nelissen Steenfabrieken ging aan de haal met De Fakkel, een award voor een familiale onderneming met uitzonderlijke staat van dienst. CEO Carlos Jorissen geeft een inkijk in de familiale werking van zijn onderneming.

En we krijgen niet genoeg van onze familiebedrijven! RNF is gespecialiseerd in renovatiewerken. In deze editie leggen ze uit wat hun recept is voor een succesvol familiebedrijf.

Onze Netwerken hebben deze maand ook niet stil gezeten. Jong Voka Limburg ontving Stamgasten aan de toog en danser Wim Vanlessen was te gast bij C.E.O-Limburg.

 

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie