Skip to main content
  • Nieuws
  • Laatstejaarsstudenten ontwikkelen carrièreskills met Q-Stage

Laatstejaarsstudenten ontwikkelen carrièreskills met Q-Stage

  • 20/03/2019

Dit jaar nemen 27 Limburgse studenten deel aan Q-Stage. Het begeleidingstraject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg, met steun van de provincie Limburg, richt zich tot laatstejaarsstudenten die stage volgen en zich willen voorbereiden op hun eerste job. “Met succes, want dit jaar mogen we spreken van een recordeditie. We willen hen extra bagage geven die een voorsprong biedt op de arbeidsmarkt”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. 

Q-stage
Met 27 enthousiaste studenten is het alvast een recordeditie. 

Het traject kan dit jaar op veel enthousiasme rekenen, want Q-Stage is helemaal uitverkocht. In vijf bijeenkomsten ontwikkelen 27 ambitieuze studenten hoger onderwijs verschillende professionele vaardigheden die hen klaarstomen voor het werkveld. Er zijn onder meer workshops rond netwerken, solliciteren en ondernemerschap. 

“Bovendien krijgen de studenten de kans om deel te nemen aan één van onze meer dan 40 netwerken”, zegt Johann Leten.

"Q-Stage scherpt de competenties van studenten aan."

“Afhankelijk van de beroepsinteresse nemen ze deel aan een netwerksessie tussen professionals met heel wat beroepservaring. Tot slot nodigen we hen ook uit op onze Jaarvergadering, een groot netwerkevent. Die kruisbestuiving met professionals is zeldzaam, maar is een grote inspiratie en motivatie voor studenten.”

Wie wint Stage-award? 

De Q-Stage-deelnemers maken ook kans op de titel van ‘beste stagiair hoger onderwijs 2019’. Die prijs wordt op 23 mei uitgereikt in Plopsa Indoor tijdens de StageAwards. “Een kwaliteitsvolle stage is van grote meerwaarde voor zowel het bedrijf als de stagiair. Deze award en het Q-stage-traject scherpen de competenties van de studenten aan, maar maken ook bedrijven bewust van een kwalitatieve invulling van de stage”, besluit Johann Leten. 

Ontdek hier hoe Q-Stage het stagebeleid van je onderneming kan versterken.