Skip to main content
  • Nieuws
  • Keert u straks huiswaarts met de Innovatie Award?

Keert u straks huiswaarts met de Innovatie Award?

  • 20/09/2017

Bent u een Limburgse onderneming met oog voor innovatie? Bekroon dan uw vernieuwingsdrang met de Innovatie Awards! Die worden op woensdag 22 november uitgereikt door Voka – KvK Limburg en het Innovatiecentrum. Ondernemingen die het afgelopen jaar een innovatief product, dienst of proces hebben geïmplementeerd kunnen zich nog kandidaat stellen tot en met 23 oktober 2017.

winnaars 2016
Vorig jaar won Provan de Innovatie Award.

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens de Digidag van Voka – KvK Limburg. Een aantal ‘gamechangers’ vertellen er hoe zij de digitale revolutie zien en in de praktijk omzetten. Het hoogtepunt is de uitreiking van de Limburgse Innovatie Awards.

Opvolger voor Provan

In 2016 werd Provan uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Limburg.. Als toeleverancier streeft Provan een efficiënte productie en assemblage na. Zij kregen de Innovatie Award vanwege de toepassing van QRM, een nieuw productieproces waarbij ze een pioniersrol hebben opgenomen in België. Dit proces laat hen toe om de doorlooptijden in de productie aanzienlijk in te korten en zo sneller op markttrends in te spelen. 

Het bedrijf uit Genk volgde hiermee o.a. Grafityp, Visys, Melotte en Bio-racer op.

Inschrijvingen

Ook dit jaar gaat Voka – KvK Limburg samen met het Innovatiecentrum op zoek naar de meest innovatieve bedrijven van Limburg. Ondernemingen en organisaties, gevestigd in Limburg, kunnen hieraan deelnemen.

Innovaties kunnen betrekking hebben op producten, diensten of processen. Deze kunnen klein- of grootschalig zijn, technologisch of niet-technologisch. Alleszins moeten de innovaties doorgevoerd zijn.

Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar digitalisatie en Industrie 4.0. Alle informatie en het inschrijvingsformulier is te vinden op www.voka.be/innovatie-award.

Innovatief denken

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Enkel door innovatief te denken kunnen we vooruitgang boeken. Door succesvolle innovaties uit eigen streek in de kijker te zetten, willen wij Limburgse bedrijven en organisaties verder inspireren en stimuleren om na te denken over hun producten en diensten.

"We roepen bedrijven ook op om in te zetten op Industrie 4.0, de Vierde Industriële Revolutie, die momenteel aan de gang is. Voka – KvK Limburg doet verschillende inspanningen om dit te promoten. De Digidag focust daarom specifiek op digitale innovaties.”