Skip to main content
  • Nieuws
  • Keert u huiswaarts met de Innovatie Award?

Keert u huiswaarts met de Innovatie Award?

  • 04/10/2018

Bent u een Limburgse onderneming met oog voor innovatie? Bekroon dan uw vernieuwingsdrang met de Innovatie Award! Die wordt op woensdag 21 november uitgereikt door Voka – Kamer van Koophandel Limburg en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. Bedrijven die het afgelopen jaar een innovatief product of dienst, een proces (industrie 4.0) of een nieuw business model hebben geïmplementeerd, kunnen zich kandidaat stellen tot en met 22 oktober 2018.

innovatieaward

Er zijn dit jaar drie categorieën waarvoor kandidaten worden gezocht: procesinnovatie d.m.v. technieken gerelateerd aan industrie 4.0, product- of diensteninnovatie en gamechangers. Deze laatste zijn bedrijven met een radicaal vernieuwend business model, wat een impact kan hebben op de hele sector. Innovaties kunnen klein- of grootschalig zijn, technologisch of niet-technologisch. Alleszins moeten ze wel geïmplementeerd zijn.

Alle informatie en het inschrijvingsformulier is te vinden op www.voka.be/innovatie-award


De uitreiking van de award vindt plaats tijdens ‘ZigZag naar 2028’, een evenement van Voka – KvK Limburg. Een avond waarbij de toekomst in beeld wordt gebracht en ondernemingen voorbereid worden op artificiële intelligentie, robotisering en generation X. Het hoogtepunt is de uitreiking van de Limburgse Innovatie Award.

Opvolger voor Arkite

In 2017 werd Arkite uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Limburg. Ze kwamen als beste naar voor in de categorie Industrie 4.0 en gingen ook meteen naar huis met dé Innovatie Award 2017. In de categorie productinnovatie ging de eer naar Vasco, terwijl het jonge bedrijf Blue Foot Membranes werd erkend als gamechanger van de toekomst.  

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Enkel door innovatief te denken kunnen we ons voorbereiden op de evoluties van de komende jaren. Digitalisering leidt tot steeds grotere concurrentie. Onze Limburgse bedrijven moeten daarom hun huidige werking en aanbod in vraag durven stellen. Via de Innovatie Award zetten we een aantal bedrijven uit de regio in de kijker, om anderen aan te sporen om via innovatie hun producten, diensten of business model te optimaliseren.  

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie & digitalisering

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo