Skip to main content
  • Nieuws
  • Katja Verheyen (N-VA) werpt een blik achter de schermen bij Baeten Vinopolis

Katja Verheyen (N-VA) werpt een blik achter de schermen bij Baeten Vinopolis

  • 06/09/2019

Op vrijdag 6 september kreeg ik van Voka een exclusieve blik achter de schermen van één van onze Limburgse bedrijven. Ik werd er hartelijk ontvangen door Michèle Baeten die samen met haar broer Raf de drijvende kracht is achter familiebedrijf Baeten Vinopolis. Ze werden bijgestaan door hun jonge en dynamische accountmanager Mandy. Na een korte kennismaking met de rest van het team en een kleine verkenning van de prachtige toonzaal, kreeg ik de kans om met de – voor mij onbekende – activiteiten en familiegeschiedenis van Baeten Vinopolis kennis te maken.

Het familiebedrijf zag oorspronkelijk het levenslicht als groothandel in voeding. Raf en Michèle voerden een transformatie door en schakelden over op wijn. Zoals het goede ondernemers betaamt, waren ze constant op zoek naar nieuwe producten die een balans zijn van frisse ideeën, ecologie, duurzaamheid, technologie en kwaliteit. Zo is duidelijk gebleken dat Vinopolis meer is dan een wijnhandel. Ik maakte er namelijk kennis met het concept van wijn in vaten, de volautomatische afvulhal, de ecologische en economische baten (vergeef me de woordspeling), de kostenstructuur die in de Belgische wijnwereld van kracht is maar ook de pijnpunten op vlak van regelgeving.
 
Hetgeen mij het meest is bijgebleven – naast het enthousiasme van het team – is de manier waarop Michèle en Raf ten alle kosten trouw blijven aan een innoverend en ecologisch concept zonder maar een druppel in te boeten op de kwaliteit.

Een zeer leerrijke dag, die in stijl afgesloten werd met een korte wijncursus en -degustatie.

Katja Verheyen op Vokastage bij Baeten Vinopolis

Contactpersoon

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw Remant