Skip to main content
  • Nieuws
  • Katia Neven (SKF): “Als management assistant heb je een verbindende rol”

Katia Neven (SKF): “Als management assistant heb je een verbindende rol”

  • 29/04/2021

Ditmaal is Katia Neven aan het woord, voorzitster van het netwerk Management Assistants en zelf management assistant bij SKF. Raf Vansweevelt, voorzitter van het netwerk Financieel Beheer, vraagt haar hoe een management assistant hét verschil maakt in een bedrijf. 

Katia Neven  (SKF)
“Als management assistant mis je het sociale contact des te meer, want wij hebben voeling nodig met de medewerkers.”


Wat maakt het netwerk Management Assistants zo waardevol?

“Het is een bijzonder netwerk, onder meer omdat we enkel vrouwelijke deelnemers hebben. Daardoor pakken we alles net iets gevoelsmatiger aan in mijn ogen. Als management assistant sta je in feite tussen de werkgever en de andere medewerkers in. In ons netwerk vind je mensen uit diverse sectoren, maar vaak zijn we sowieso een luisterend oor voor anderen. Dat is een niet te onderschatten rol. Bijgevolg doet het deugd als je zelf ook eens je hart kan luchten bij mensen in dezelfde functie.”

Hoe belangrijk is die verbindende rol voor een bedrijf in deze pandemie?

“Ontzettend belangrijk. Ik merk dat bij SKF ook. Niet enkel de directie maar ook de collega’s ventileren regelmatig bij ons. Ik ben dan ook volledig akkoord met de uitspraken van Wouter Goris in dit magazine een tijdje geleden. Alles draait inderdaad om verbinding. Je wil de heldere communicatie en de vertrouwensband blijven behouden. Zelfs als het op afstand moet. Ik geloof oprecht in het belang van zo een menselijke aanpak.”

Vraagt telewerk een grote aanpassing?

“Absoluut. Ik mis het om echt ‘uit’ te gaan werken. Dat sociale contact doet veel, zeker in onze functie. Wat het netwerk betreft, verlopen de online sessies verrassend vlot. Ik merk dat iedereen net meer en opener praat. We zijn ook al eens gaan wandelen om even achter dat scherm vandaan te komen.”

Welke sessies vind jij extra boeiend?

“Ik vind de praktische adviezen wel nuttig wat betreft de omgang met bezoekers aan het bedrijf, het beheer van een onbemande receptie, het regelen van zakenreizen en meetings, enzovoort. In samenwerking met BestBuro organiseren we ook handige trainingen over Microsoft 365. We waren eigenlijk net opgestart met Teams toen corona toesloeg. Dus daarin schakelden we wat sneller. Verder vind ik de sessies over een gezonde work-life- balans erg interessant. Daarbij bespreken we onder meer hoe je omgaat met stress op het werk. Daar haal ik zelf ook wel tips uit.”

Wil je ook graag netwerken?

Contactpersoon

Sara Davidson

Senior coördinator Netwerken

Artikel uit publicatie