Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kathleen Krekels op Voka-bedrijfsstage bij Aquafin

Kathleen Krekels op Voka-bedrijfsstage bij Aquafin

  • 09/09/2020

Elk jaar biedt Voka de kans aan parlementsleden om een via een stage een exclusieve blik te werpen achter de schermen van een onderneming in Vlaanderen. De bedoeling is om zo een kruisbestuiving te krijgen tussen politiek en ondernemers. De stage bracht Kathleen Krekels dit jaar bij Aquafin, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de waterzuivering in het Vlaamse gewest. “Ik blik terug op een uiterst boeiende dag,” zegt het parlementslid.

Kathleen Krekels is hoofdzakelijk actief in de commissie Onderwijs van het Vlaams parlement en is dus vooral expert op onderwijsthema’s. “Maar als volksvertegenwoordiger moet je een beetje kaas hebben gegeten van alles want je neemt beslissingen over nagenoeg alle Vlaamse materies voor heel Vlaanderen.” En dat ging vandaag over waterzuivering. Aquafin engageert zich om tegen 2027 alle waterlopen in Vlaanderen zuiver te krijgen. “Waterzuivering is o zo belangrijk voor Vlaanderen!”

Helemaal “onderwijsvrij” was de dag van Kathleen echter niet. Aquafin heeft zo een partnership met het onderwijs in het kader van duaal leren. Omdat er geen opleiding “waterzuivering” bestaat is het belangrijk om leerlingen van technische beroepen bekend en vertrouwd te maken met de kansen die een bedrijf als Aquafin biedt. “Op dit moment worden er zo twee leerlingen begeleid bij Aquafin,” zegt Kathleen. “Leren in een onderneming en op school biedt heel wat voordelen. Leerlingen leren vaardigheden ontwikkelen die belangrijk zijn in het professioneel leven en bedrijven krijgen de kans om toekomstige werkkrachten klaar te stomen. Aquafin investeert overigens sterk in loopbaanbegeleiding en groei.”

Kathleen Krekels: “Het is belangrijk om voeling te krijgen met de ondernemerswereld. Dankzij Voka krijgen parlementsleden elk jaar de kans om op de werkvloer te voelen wat er leeft in de sector en waarvoor we ons ook in het parlement inzetten. Ik wil alle mensen van Aquafin - Jan Goossens, Sabine Schellens, Maarten Everaert - en Voka – Katelijne Haspeslagh en Philippe Heyvaert - heel erg bedanken voor de toelichtingen en de organisatie van deze leerrijke dag!” 

Contactpersoon

AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel