Skip to main content
  • Nieuws
  • Katelijne legt routes zwaar verkeer vast

Katelijne legt routes zwaar verkeer vast

  • 13/06/2017

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft een vrachtroutenetwerk vastgelegd om verkeer van meer dan 3,5 ton op een correcte wijze naar de verschillende industriezones te leiden. Een tonnageverbod en ANPR-camera’s moeten ervoor zorgen dat het zware verkeer de vastgelegde routes volgt.

Door de veiling- en andere industriezones op zijn grondgebied rijdt er op de wegen van Sint-Katelijne-Waver erg veel vrachtverkeer. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel bleek dat op jaarbasis ruim 1,4 miljoen ton aan goederen de gemeente binnenkomt en dat ruim 1,7 miljoen ton de gemeente verlaat.

Om de leefbaarheid in de dorpskernen te verzekeren en vrachtwagenchauffeurs moeilijke situaties te besparen, heeft Sint-Katelijne-Waver een vrachtroutenetwerk uitgewerkt. De aangewezen routes naar de drie industriezones zijn vastgelegd en aangeduid met bewegwijzering.

vrachtrouteSKW

In tweede instantie actualiseerde het gemeentebestuur samen met de gemeentelijke mobiliteitsraad de tonnagebeperkingen naar een uniform verbod van + 3,5 ton, om komaf te maken met mogelijke verwarringen. Voor plaatselijk verkeer en landbouwvoertuigen gelden wel uitzonderingen, zodat lokale tuinders niet ettelijke kilometers moeten omrijden.


Handhaving met ANPR-camera's
Voor de handhaving van de nieuwe verkeersmaatregelen rekent het gemeentebestuur op de ANPR-camera’s.  Nog dit jaar worden er zulke camera’s met een vrachtwagensluis geplaatst aan de Stationsberg, rond het centrum en Pasbrug. In een volgende fase volgen ook camera’s rond de kern van Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Alle info over het vrachtroutenetwerk is opgenomen in een folder, die in zowel Nederlands- als Engelstalige versie terug te vinden is op www.skw.be/vrachtroutenetwerk.

Contactpersoon

Peter Van Doninck

Ondernemingsrelaties

Advertentie Vermant - mei