Skip to main content
  • Nieuws
  • Karin Van De Velde volgt in 2020 Francis Wanten op 

Karin Van De Velde volgt in 2020 Francis Wanten op 

  • 11/05/2019

De Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft Karin Van De Velde (CEO Callexcell) aangesteld als nieuwe voorzitter. Zij volgt vanaf 1 januari 2020 huidig voorzitter Francis Wanten op. Zijn mandaat eindigt na vier jaar. Het is de eerste keer dat er een vrouw aan het roer komt van Voka – KvK Limburg. 

vz
Karin Van De Velde en Francis Wanten.

 

Karin Van De Velde vindt haar benoeming alvast een grote eer. “Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik heb lang nagedacht omdat ik de groei van mijn eigen bedrijf niet in gedrang wou brengen. Als voorzitter heb je namelijk een uitgebreid takenpakket en een grote verantwoordelijkheid.  Op operationeel vlak krijg ik bij Callexcell vanaf 1 juni alvast ondersteuning van een nieuwe COO”, zegt ze. 

Voka-DNA

Huidig voorzitter Francis Wanten is opgetogen met de keuze voor Karin Van De Velde.  “Ik ben bijzonder trots om Karin als mijn opvolger aan te kondigen. Ze sluit nauw aan bij het Voka-DNA en is de persoon bij uitstek om onze dienstverlening verder te doen groeien. Sinds haar aanstelling in de Raad van Bestuur is ze gegroeid als beleidsmaker en visionair. Bovendien spreekt haar track record als ondernemer boekdelen”, vertelt hij. 

“Het is overigens mooi meegenomen dat ze de eerste vrouwelijke voorzitter is, maar dat was nooit de drijfveer. We benoemen in de eerste plaats steeds op basis van competenties. Dat neemt niet weg dat ze een inspirerend voorbeeld is voor alle vrouwen. Heb geen schrik en laat je horen!”

"Het is mooi meegenomen dat ze de eerste vrouwelijke voorzitter is, maar dat was nooit de drijfveer."

De nieuwe voorzitter start op 1 januari 2020 aan haar mandaat. Tot dan neemt ze de tijd om zich grondig voor te bereiden en om een nieuw bestuurscomité samen te stellen. Dat vergadert maandelijks over de werking van de organisatie en bestaat uit 15 leden, waarbij gestreefd wordt naar een samenstelling die zo goed mogelijke alle Limburgse ondernemers representeert. 

Over Karin Van De Velde 

Karin Van De Velde is CEO van Callexcell en kent het Voka-huis erg goed. Ze trad in 2013 toe tot de Raad van Bestuur en werd in 2016 ondervoorzitter, lid van het bestuurscomité en lid van het nominatiecomité van Voka – KvK Limburg. Daarnaast zetelde ze sinds 2015 ook in de Raad van Bestuur van Voka – Vlaams Netwerk van Ondernemingen.

De toekomstige voorzitter is erg actief binnen de Kamer. Ze getuigde een paar maanden geleden nog openhartig over haar ondernemersverhaal tijdens het Voka-event Groeiland en is ook voorzitter van het netwerk Voka Gazellen, een netwerk voor groeibedrijven. 

Karin Van De Velde startte in 2009 haar eigen callcenter. Tien jaar later is Callexcell het derde grootste multichannel contact center van het land. De onderneming telt vandaag drie vestigingen en stelt er meer dan 1.000 medewerkers tewerk. Naast de hoofdvestiging in Sint-Truiden opende het bedrijf nieuwe kantoren in Maastricht en Luik.  

Kom jij onze toekomstige voorzitter en huidige voorzitter op 6 juni Applaus geven?