Skip to main content
  • Nieuws
  • Kaneka en Pfizer blinken uit op Foreign Investment Trophy 2018

Kaneka en Pfizer blinken uit op Foreign Investment Trophy 2018

  • 28/02/2018

Bij de uitreiking van de Foreign Investment Trophy 2018 van Flanders Investment & Trade hebben twee bedrijven uit onze regio Mechelen-Kempen uitgeblonken. Terwijl Pfizer de Lifetime Achievement Trophy kreeg overhandigd voor zijn aanhoudende investeringen in de vestiging in Puurs, mocht Kaneka uit Westerlo de Foreign Investment Trophy 2018 mee naar huis nemen.

Met de uitreiking van de Foreign Investment Trophy onderstreept Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks het belang van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie en een bron van tewerkstelling.

Op basis van de beoordeling door een professionele vakjury en het aantal behaalde stemmen via een publieke stemming, haalde Kaneka het uiteindelijk gisteravond van de vier andere genomineerden voor de Foreign Investment Trophy 2018. Plant general manager Jean Vandael en president Katsutoshi Shichijo van Kaneka Belgium kregen de award overhandigd door Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

fitkaneka
Van links naar rechts: Marc Van Gastel (afdelingshoofd Invest FIT), Jean Vandael (Plant General Manager Kaneka Belgium) Geert Bourgeois (Vlaams minister-president), Katsutoshi Shichijo (President Kaneka Belgium) en Bruno Segers (Voorzitter Raad van Bestuur FIT).


De Belgische producent van specialty chemicals, die deel uitmaakt van de Japanse technologiegedreven groep, dankt deze onderscheiding aan de vorig jaar gedane investering van 34 miljoen euro in een derde productielijn voor het succesproduct MS Polymeer. Kaneka MS polymeer is een vloeibaar polymeer dat wordt ingezet als basismateriaal voor elastische lijm- en voegkitten en coatings. Het wordt toegepast in onder andere de bouw, transport, industrie, doe-het-zelf en waterdichting. Eind dit jaar kan deze nieuw lijn in dienst worden genomen, waardoor Kaneka Belgium zich de grootste MS Polymeer fabriek van Kaneka wereldwijd zal mogen noemen.
Deze investering past trouwens in een ruimer investeringsprogramma van 90 miljoen euro gespreid over drie jaar, waarmee Kaneka de site in Westerlo-Oevel duurzaam en innovatief wil uitbouwen met onder andere nieuwe productie-installaties, een R&D-centrum, nieuwe processoftware en een vernieuwing van de site-infrastructuur.

 

 

Aanhouder wint

Vlaams minister-president Geert Bourgeois mocht de Lifetime Achievement Trophy 2018 dan weer overhandigen aan Pfizer, vertegenwoordigd door managing director Luc Van Steenwinkel van zijn productie- en verpakkingseenheid in Puurs.

fitpfizer
Van links naar rechts: Marc Van Gastel (afdelingshoofd Invest FIT), Bruno Segers, (Voorzitter Raad van Bestuur FIT), Geert Bourgeois (Vlaams minister-president) en Luc Van Steenwinkel (managing director Pfizer Puurs).


Voor Pfizer is dit een nieuwe erkenning voor zijn aanhoudende investeringen in zijn Belgische activiteiten de jongste jaren. Zo investeerde de Amerikaanse groep de jongste zes jaar opgeteld 500 miljoen euro in haar vestiging in Puurs. Haar eerste buitenlandse vestiging buiten de USA die in 1963 werd geopend, is hierdoor uitgegroeid tot haar grootste productiesite in Europa én uitgesproken expertisecentrum voor de productie van inspuitbare geneesmiddelen. Sinds 2006 is het aantal werknemers toegenomen met duizend, naar het huidige aantal van meer dan 2.000 medewerkers. Verspreid over de drie andere Belgische vestigingen in Anderlecht (centrum voor klinisch onderzoek), Zaventem (logistiek centrum) en Elsene (administratieve en commerciële zetel), telt Pfizer elders in ons land nog zeshonderd bijkomende medewerkers. Alleen in België al zorgt Pfizer voor 2,6 miljard euro toegevoegde waarde aan de economie. Wereldwijd telt Pfizer – met hoofdkantoor in New York - 63 productievestigingen. Twee derde van de wereldwijde geneesmiddelendistributie van Pfizer gebeurt bovendien vanuit België.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei