Skip to main content
  • Nieuws
  • Kaneka en Novartis dingen mee naar Foreign Investment Trophy 2018

Kaneka en Novartis dingen mee naar Foreign Investment Trophy 2018

  • 22/02/2018

Vijf bedrijven dingen mee naar de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Met die prijs bekroont Flanders Investment & Trade (FIT) een opvallend buitenlands investeringsproject in Vlaanderen. Met Kaneka en Novartis telt onze regio twee genomineerden voor deze prestigieuze prijs.

De Foreign Investment of the Year Trophy gaat naar het genomineerde bedrijf dat de meerderheid van de stemmen van een professionele jury en het publiek achter zijn naam krijgt.

Onder de vijf genomineerde bedrijven bevinden zich twee lidbedrijven:

  • Kaneka (Japan) gaf in 2017 het startschot voor een investering van 34 miljoen euro op zijn productiesite in Westerlo. Daarmee bouwt het chemiebedrijf tegen eind 2018 een derde productielijn voor gemodificeerde siliconenpolymeren. De uitbreiding moet de output met 50% verhogen en van de Westerlose fabriek Kaneka’s grootste productiesite voor MS-polymeren maken.
  • Het Zwitserse farmabedrijf Novartis dankt zijn nominatie aan zijn forse investering in de site van Alcon in Puurs. Sinds 2014 werd al 100 miljoen euro geïnvesteerd om deze site om te vormen tot een biotechnologische hub. Er werden onder meer een nieuw analytisch laboratorium en een ultramoderne vullijn gebouwd.
     

De Foreign Investment of the Year Trophy 2018 wordt op 27 februari uitgereikt door Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Jouw stem uitbrengen voor een van de genomineerde bedrijven, kan nog steeds via deze link.

Flanders Investment & Trade onderstreept met dit initiatief het belang van buitenlandse investeringen als een motor voor de Vlaamse economie en een bron van werkgelegenheid. In 2017 investeerden buitenlandse bedrijven maar liefst 2,08 miljard euro in vestigingen in Vlaanderen, verdeeld over 215 nieuwe projecten. Die investeringen leverden samen 5.377 extra jobs op, het hoogste aantal sinds 2003.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Ontdek onze vacatures!
De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx