Skip to main content
  • Nieuws
  • Kadonation geeft hulpverleners vitamineboost

Kadonation geeft hulpverleners vitamineboost

  • 16/04/2020

De Gentse start-up Kadonation roept burgers en bedrijven op om hulpverleners een gratis vitamineboost te geven door hen een Boostbox te schenken. De geschonken pakketten, boordevol fruit en groenten, worden afgeleverd op de werkplek van de hulpverleners. Ondertussen staat de teller op 775 boxen.

Wie bijdraagt, kan een bedrag naar keuze schenken. Per schijf van 15 euro voorzien de initiatiefnemers één gezinsbox voor een zorgverlener. De pakketten worden geleverd aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Zo hoeven ze voor hun dagelijkse portie groenten en fruit niet aan te schuiven in de winkels, of ondervinden ze geen hinder door eventuele lege winkelrekken.

De actie werd opgezet in samenwerking met Vitadesk, leverancier van groenten- en fruitpakketten, en Native Nation, specialist in influencer marketing. De campagne werd via Native Nation gedeeld op social media door verschillende BV’s en ondertussen ook opgepikt door een aantal media.

“We vinden het belangrijk om ons platform open te stellen voor een actie naar de helden van vandaag: de hulpverleners. Samen met Vitadesk realiseren we deze actie geheel aan aankoopprijs, om zoveel mogelijk Boostboxen aan de hulpverleners te kunnen wegschenken”, zegt Fabrice Guillermin, managing director bij Kadonation.

De eerste weken zag Kadonation vooral aanvragen binnenkomen van ziekenhuizen, momenteel een verhoogde vraag vanuit de woonzorgcentra. Fabrice: “We hebben een wachtlijst van ongeveer 4.000 boostboxen. Sinds de start hebben we hulpverleners in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra die vitamineboost kunnen schenken, o.a. aan UZ Gent, AZ Turnhout, AZ Delta Roeselare, UZ Brussel, AZ Sint-Maarten Mechelen en WZC in Lommel, Boom, Pelt, en Zemst. Het is ongelooflijk hoe blij de zorgverleners met deze boxen zijn. Ze stonden ons al op te wachten om de camionette te helpen uitladen.”

Ondertussen sponsorde ook LDV United de campagne al door één box per FTE te doneren.

Wil u als bedrijf uw waardering tonen voor het zorgpersoneel via een Boostbox?

Meer informatie

Tekst Sam De Kegel

Streekfonds Oost-Vlaanderen
Advertentie Festival van Vlaanderen