Skip to main content
  • Nieuws
  • Jong Voka Limburg sluit studenten op voor ondernemershackathon

Jong Voka Limburg sluit studenten op voor ondernemershackathon

  • 19/02/2019

Dertig studenten werden in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ 24 uur opgesloten voor een unieke ondernemershackathon van Jong Voka Limburg en Ustart.  De deelnemers konden er aan hun businessplan werken, maar ook workshops volgen en hun ideeën pitchen bij ervaren ondernemers. De hackathon is een voorbereiding op de Jong Voka Gen Z Award die op 4 april wordt uitgereikt. 

hackkkeuh

Goed begonnen, is half begonnen. Met die instelling lieten 30 student zich opsluiten voor de ondernemershackathon van Jong Voka Limburg en UStart. Het jongerennetwerk van Voka -KvK Limburg en de community voor student-ondernemers sloegen de handen in elkaar voor een marathonvoorbereiding op de Jong Voka Gen Z Award. Dat is een ondernemerswedstrijd van Jong Voka Limburg voor studenten van UHasselt en Hogeschool PXL. De winnaar gaat er naar huis met prijzen ter waarde van 25.000 euro. 

Pitchsessies

Gedurende 24 uur konden de deelnemers werken aan een businessplan. Inspiratie haalden ze uit verschillende workshops die georganiseerd werden door het startersbegeleidingstraject Bryo. Dankzij de pitchsessies met Jong Voka-bestuurder was er evens waardevolle feedback van ervaren ondernemers. Atelier V en Het Kookhuis zorgden dan weer voor gezonde catering, zodat de deelnemers gefocust bleven. 

“We stellen ons ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ graag ter beschikking van 30 ambitieuze studenten. Hun ideeën zullen vorm geven aan de Limburgse ondernemingen van de toekomst”, juicht Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, het enthousiasme van de studenten toe.  

Over Jong Voka Limburg

Jong Voka Limburg is een community voor jonge ondernemers en managers die het jong ondernemerschap binnen Limburg wil stimuleren. Zij komen bijna maandelijks samen voor een inspirerende netwerkactiviteit. 

Meer informatie: www.jongvokalimburg.be - genzaward.jongvokalimburg.be - www.voka.be/limburg/starterswerking  of via laurens.kuijpers@voka.be