Skip to main content
  • Nieuws
  • Jong Voka GenZ Award dribbelt corona

Jong Voka GenZ Award dribbelt corona

  • 23/04/2020

Met alle respect voor de pandemie en het leed dat ze veroorzaakt, maar de Jong Voka GenZ Award, die de meest innovatieve ondernemersidee voor studenten bekroont, neemt haar op snelheid. Het slotevent met de uitverkiezing van de winnaar zal wel degelijk plaatsvinden, niet op 7 mei zoals gepland maar op 19 mei. Met de volledige professionele jury, alle vier de genomineerde teams en de live te volgen presentatie van hun concept.

GenZ
Vorig jaar ging Salivaid met de overwinning aan de haal. 


Bekijk hier de teaservideo

Hoe spelen ze dat virologisch veilig klaar? Jong Voka Limburg legt de boeiende interactie tussen aanstormend talent en gevestigde wijsheid op fysiek veilige afstand en gescheiden in muziekstudio’s vast met videostreaming. Daarvoor kan het rekenen op Made in Limburg voor de videostreaming en de ruime gastvrijheid van de Muziekodroom. Vanuit hun ‘kot’ geven leden van Jong Voka, studenten van de PXL en van de Universiteit Hasselt hun stem aan het beste idee. Inschrijven voor het slotevent kan via genzaward.jongvokalimburg.be

Jongeren met een plan!

Ziedaar het ingetogen alternatief voor de zinderende slotshow die de voorbije jaren de Versuz deed vollopen. U begrijpt dat de verantwoorde organisatie ervan in deze tijden enige voorbereiding en een plan vergt, vandaar het uitstel. Uitstel maar geen afstel ook voor de vier goedklinkende teams – samen 9 studenten. De huiskamers en juryleden zullen hun licht laten schijnen over Smoothy, Shampop, E-Course en Festible.

Smoothy is een intelligent platform waarmee softwareontwikkelaars hun applicaties kunnen ontwikkelen, hosten en schalen op de Cloud infrastructuur van bedrijven.

Shampop produceert single-use en ecologisch verantwoorde shampootabletjes - “Shampops” - ter grootte van een 20 eurocent muntstuk.

E-Course is een gebruiksvriendelijk e-learning platform voor bijscholing van werknemers met zowel externe opleidingen als interne bedrijfsopleidingen worden digitaal aangeboden.

Het digitale bonnensysteem van Festible maakt komaf met aanschuiven en haspelen met contant geld op events.

Da’s serious money

De Jong Voka Gen Z Award is een businesswedstrijd van Jong Voka Limburg voor studenten van Hogeschool PXL en UHasselt. De hoofdprijs bestaat uit 15.000 euro cash en 10.000 euro aan kwalitatieve opleidingen aan de KamerAcademie, het opleidingscentrum van Voka – KvK Limburg. “Dat klinkt indrukwekkend. Maar deelnemen is in deze echt belangrijker dan winnen. De wedstrijd en het opstellen van een businessplan overstijgt de theorie en daagt jongeren uit. Al doende word je nu eenmaal ondernemer, dat leer je niet alleen op de schoolbanken,” aldus Stijn Martens, voorzitter van Jong Voka Limburg.

Ook rewards voor de online deelnemers

De Jong Voka Gen Z Award zal dus voor 25% beslist worden door collega-studenten en/of fans. Daarom zullen er tijdens de videostream tal van prijzen verloot worden. Dit gaat simpelweg kunnen door mee te doen aan de online stemming en door de videostream te delen op sociale media. Er worden heel wat leuke prijzen weggegeven, dankzij een aantal trouwe partners.

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg