Skip to main content
  • Nieuws
  • Jolien (16) schenkt Voka-loon aan goede doel

Jolien (16) schenkt Voka-loon aan goede doel

  • 18/10/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg verwelkomde Jolien Schraepen (16) als nieuwe werkkracht. De studente economie van het Virga-Jessecollege werkte in het kader van de YOUCA Action Day één dag in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ en schenkt haar loon aan een goed doel in Ecuador.

Jolien YOUCA voka

YOUCA (YOUth for Change and Action) is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Tijdens de YOUCA Action Day laten zij meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse scholieren voor één dag in de kleren van beroepskrachten kruipen. Het loon gaat naar verschillende goede doelen. Het grootste project bevindt zich in Ecuador en wil de gendergelijkheid bij jongens en meisjes bevorderen.

Jolien hielp de Voka-medewerkers een dag lang met hun taken. Bezoekers ontvangen aan de balie? Check! De vergaderzalen klaarmaken voor de meetings? Nogmaals check! Een oogje in het zeil houden als gedelegeerd bestuurder? Wees maar zeker!

Instagram take-over!


Bovendien kaapte Jolien ook het Instagram-account van Voka – KvK Limburg waarop ze de buitenwereld een inkijk gaf in haar Voka-werkdag. “Ik heb heel wat collega’s ontmoet en verschillende taken uitgevoerd. Het was een leerrijke dag”, zegt Jolien na haar eerste werkervaring.

“We ondersteunen de YOUCA Action Day omdat jongeren op een originele manier bewust worden gemaakt van maatschappelijke problemen. Dat vinden we erg waardevol. Daarom willen we ook alle Limburgse ondernemingen bedanken die aan deze dag deelnamen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

Contactpersoon

Ellen Requilé

Office manager

HR