Skip to main content
  • Nieuws
  • Johann steekt spade in grond voor onze gouverneur

Johann steekt spade in grond voor onze gouverneur

  • 13/02/2020

Gouverneur Herman Reynders stuurde onder meer naar Voka – Kamer van Koophandel Limburg een uniek cadeau in de vorm van een zomereik. Dat deed hij als teken van waardering voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren. “We zetten graag een boompje op over onze constructieve samenwerking. We zijn Herman Reynders erg dankbaar en zullen zijn cadeau en de achterliggende visie ter harte nemen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. 

Johann Lenen plant een boom

Herman Reynders werd in 2009 gouverneur van Limburg en loodste de provincie onder meer doorheen de Ford Genk-crisis. “Zo zorgde hij er bijvoorbeeld voor dat Limburg één front vormde na de sluiting van Ford Genk en nam hij een leidende rol in de uitrol uitrol van het SALK-actieplan,” zegt Johann Leten. 

“In naam van de Limburgse ondernemers en Voka – KvK Limburg willen we hem nogmaals bedanken en hem alle succes wensen voor zijn toekomstige uitdagingen. De zomereik heeft een plaatsje gekregen langs ons kantoorgebouw, maar duurzaam ondernemen is voor ons zeker geen bijzaak. Wij sensibiliseren onze ondernemingen onder meer via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). 

Provincieniveau behouden

Bovendien benadrukt Johann Leten ook dat het provinciaal niveau moet blijven bestaan. ”Bij gebrek aan een grootstad, die de trekkers- en ontwikkelingsrol kan opnemen voor de Limburgse lokale besturen, neemt onze provincie deze rol sinds lange tijd op zich. Ze moet een katalysator zijn, bovenlokale samenwerking stimuleren en een gemeenschappelijke back-office worden voor steden en gemeenten. Daar hebben we vorig jaar naar aanleiding van de provincieraadsverkiezingen ook voor gepleit.”