Skip to main content
  • Nieuws
  • Johann Leten: "Goud blijft de ambitie"

Johann Leten: "Goud blijft de ambitie"

  • 06/01/2021

Iedere maand geeft Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Limburg, in ons magazine Bedrijvig Limburg zijn visie op de actualiteit. 

Johann Leten


"Het voelt vreemd aan dat ik jullie dit jaar niet kan verwelkomen op onze nieuwjaarsinvitito. Ik had onze Limburgse ondernemers graag persoonlijk de hand gedrukt, proficiat gezegd en het beste voor 2021 gewenst.

We weten allemaal waarom dat deze maand niet mogelijk is. We hadden nochtans een ambitieuze boodschap voor jullie vorig jaar. Samen gingen we voor goud in 2020. Met alles wat we vandaag weten, lijkt die boodschap nu misschien wat ongelukkig.

Toch herhalen we die boodschap nu opnieuw. Voor goud gaan, betekent immers het beste nastreven, ongeacht de omstandigheden. Ook in 2021 zullen die omstandigheden nog niet optimaal zijn, maar dat geldt voor iedereen.

"Voor bedrijven is duurzaam ondernemen meer dan vroeger een business case geworden."

Net daarom is dit jaar zo belangrijk. Het is het jaar waarin we rechtveren na corona, maar ook het jaar waarin de race naar de topregio’s ingezet moet worden. We schrijven dan ook verder aan een nieuw sociaal-economisch pact. Een pact waarin groei centraal staat. Groei voor iedereen.
Het is immers duidelijk dat er op vijf jaar tijd enorm veel veranderd is in de mentaliteit van zowel burgers, bedrijven en de hele maatschappij. Klimaat en energietransitie komen nu veel meer in de aandacht. Voor bedrijven is duurzaam ondernemen meer dan vroeger een business case geworden. Zeker nu ook Europa zijn focus legt op verduurzaming dankzij de Green Deal, zal dit nog veel belangrijker worden in de toekomst.

De voorbije periode hebben we dit plan dan ook vijf dagen lang besproken met meer dan 200 bedrijven en stakeholders. Dit om onze visie uit te dragen, te verrijken en er een breed draagvlak voor te creëren.

Ook 2021 zal een uitdagend jaar worden maar wij denken al verder. Met dit plan willen we een klimaat creëren waarin ondernemers nog jaren kunnen excelleren. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze structurele aanpak ook écht samen voor goud kunnen gaan."

Johann Leten
Gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg

Contactpersoon

Senne Poelmans

Senior adviseur belangenbehartiging

Artikel uit publicatie