Skip to main content
  • Nieuws
  • Johann Leten in Bedrijvig Limburg februari: "The only way is up"

Johann Leten in Bedrijvig Limburg februari: "The only way is up"

  • 30/01/2020

In zijn voorwoord in Bedrijvig Limburg van februari roept onze gedelegeerd bestuurder Johann Leten de politici op tot verantwoordelijkheidszin én durf.

Johann Leten"Een kleine maand geleden werd met de Nieuwjaarsinvitito het startschot voor het nieuwe ondernemersjaar gegeven. De tent is intussen opgeruimd en de batterijen zijn weer opgeladen. We zijn klaar om het decennium aan te vatten samen met een nieuwe kapitein. Onze voorzitter Karin Van De Velde vertelde in haar maiden speech dat we als ondernemers het hoogste moeten ambiëren. Een haast onvlaamse uitspraak, maar wel eentje die ik weet te appreciëren.

We staan immers op een kantelpunt. Gaat de economische voorspoed tenietgedaan worden door de grijze conjuncturele wolken of gaan we gewoon door en vinden we terug aansluiting bij de kop van het klassement? Een overbodige vraag voor ondernemers uiteraard. Jullie willen enkel en alleen het beste. Voor uzelf, voor uw medewerkers én voor de maatschappij.

In dit eerste volledige jaar na de verkiezingen kijken we uiteraard naar onze politici om de randvoorwaarden voor groeiend ondernemerschap zo goed mogelijk in te vullen. Vanuit Voka – KvK Limburg hebben we zwaar gewogen op het Vlaams regeerakkoord. Heel wat Vlaamse én Limburgse ondernemersbelangen zijn hier immers in opgenomen. Een woord is echter maar zoveel waard als de daden die er op volgen. We hebben nood aan actie en zullen geen moment onbenut laten om dit onze politici op het hart te drukken.

"Een woord is maar zoveel waard als de daden die er op volgen"

Er is nog steeds geen vlag veroverd op het federale bord. Het spelletje stratego is dus nog niet afgelopen. De gevolgen van het uitblijven van een sterk federaal regeerakkoord zijn voor onze ondernemers echter geen lachertje. We moeten ons wapenen tegen de nakende Brexit, handelsoorlogen en andere uitdagingen. We roepen de politici dan ook op om verantwoordelijkheidszin én durf aan de dag te leggen om zo snel een volwaardig federaal akkoord te sluiten dat het Vlaams akkoord versterkt.

Ik wil graag afsluiten met een oproep van onze voorzitter. Voka – KvK Limburg wil ook in 2020 uw steun en toeverlaat zijn. Onze 68 medewerkers staan iedere dag klaar om u met raad en daad bij te staan. Voor starters, groeiers, eigenaars- ondernemers en internationale spelers. Van innovtie, over de arbeidsmarkt tot duurzaam ondernemen. Maak er alstublieft gebruik van.

Tot snel!"

Johann Leten
Gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

Artikel uit publicatie