Skip to main content
  • Nieuws
  • Jobs in bouw en tuin zijn echt niet minderwaardig

Jobs in bouw en tuin zijn echt niet minderwaardig

  • 23/08/2017

Naar aanleiding van de rol van de VDAB bij de activering en controle van werklozen stelde de voorzitter van ABVV Limburg Pierre Vrancken gisteren op TVL dat sommige mensen hun neus ophalen voor werken met een truweel, mortel of een haagschaar. Voka – KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg vinden het verontrustend dat het boegbeeld van een vakbond op zijn minst laat uitschijnen dat jobs binnen de bouw- en de tuinsector minderwaardige jobs zouden zijn.

Slaets Leten
Chris Slaets en Johann Leten aan het werk.

Wat betreft de hele discussie rond de VDAB zijn we duidelijk stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “De VDAB moet controleren en mensen niet in een werkloosheidshangmat laten liggen. We zijn absoluut NIET tegen een werkloosheidsuitkering. Integendeel. Mensen die hun job verliezen moeten geholpen worden. Maar het kan niet zijn dat op een ogenblik dat er zoveel openstaande vacatures zijn, mensen in de werkloosheidshangmat blijven liggen.”

Daarnaast dient de VDAB ook haar taak als toeleider naar de arbeidsmarkt te vervullen door opleidingen aan te bieden. Dat kan waarschijnlijk beter en sneller.

Maar wat ons vooral tegen de borst stuit is de reactie van ABVV voorzitter Pierre Vrancken stellen Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder van Confederatie Bouw Limburg en Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. ‘Laten uitschijnen dat jobs binnen de bouw of in de tuin minderwaardige jobs zijn is er echt over. Na de nodige bijscholing zijn er heel veel mensen die dergelijke jobs aankunnen. Elke job is zinvoller dan werkloos zijn en blijven.’