Skip to main content

Jobevent is schot in de roos

  • 11/02/2018

Meer dan 2.500 'junior' collega's ontdekten donderdag de jobs van 120 standhouders op het Jobevent van PXL, dat in samenwerking met Voka - KvK Limburg werd georganiseerd. Ook zij hadden een katachtige stand om hun vacatures te promoten. 

"The war for PXL talent is on", dachten de standhouders toen bij het aanvangsuur honderden studenten hun weg baanden tussen de standen van toekomstige werkgevers. De meer dan 2.500 studenten leerden op die manier heel concreet waar ze later aan de slag kunnen. 

"Hogeschool PXL is een ondernemende en netwerkende hogeschool. Onze ambitie is studenten als junior collega’s op te leiden tot excellente professionals met een X-factor. Dat wil zeggen dat ze ondernemend en innovatief zijn en door samen te werken en te netwerken grenzen verleggen en doorbreken", klinkt het bij PXL-directeur Ben Lambrechts. 

Voka zoekt talent! 

Kittenz

Het evenement wordt ondersteund door Voka - Kamer van Koophandel Limburg, dat op die manier de bruggen tussen onderwijs en werkgevers wil versterken. "Voor de Limburgse arbeidsmarkt blijft een goede doorstroming van afgestudeerden naar het professionele werkveld namelijk van cruciaal belang", zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. "Succesvolle bedrijven die geen geschikte medewerkers vinden, dreigen hun groei en momentum te verliezen. Daarom is een goede doorstroming erg belangrijk”

Voka - KvK Limburg stond bovendien zelf op de stand om er haar openstaande vacatures te promoten. Dat deed het op een ludieke wijze met katten in de hoofdrol. Zo ging het op zoek naar de geschikte Vokatjes en Vokatertjes. 

Vokatjes Lucas