Skip to main content
  • Nieuws
  • Jo De Wolf (Montea): “Ik verwacht een verdere groei in e-commerce en dus meer belangstelling voor logistieke projecten”

Jo De Wolf (Montea): “Ik verwacht een verdere groei in e-commerce en dus meer belangstelling voor logistieke projecten”

  • 21/04/2020

Ook het Aalsterse Montea, ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk, gaat zo goed mogelijk met het fenomeen corona om. De referentiespeler op de logistieke markt signaleert geen leegstand. Algemeen gesproken loopt de ruwbouw van nieuwe projecten tijdens de lockdown gewoon door, maar vergt de afwerking meer tijd omdat aannemers de veiligheidsvoorzieningen zo goed mogelijk toepassen.

“De huidige crisis genereert echter nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden”, zegt CEO Jo De Wolf. “Corona legt de kwetsbaarheid van onze supply chains bloot. Vertrouwde principes als just in time en single supplier zullen kritischer worden bekeken. Sommige bedrijven overwegen om opnieuw meer voorraden aan te houden of een stuk productie naar hier te halen.”
Volgens Jo De Wolf maakt een ouder publiek nu versneld kennis met online kopen wat dan weer kansen biedt: “Ik verwacht een verdere groei in e-commerce en dus meer belangstelling voor logistieke projecten. Niet zozeer voor grote fulfillment-complexen zoals in Zuid-Nederland (100.000 m²) maar voorzieningen voor de last touch of last mile (2000-3000 m²) die de distributie van fast moving producten tot 30 km verzorgen. Ook hier in Oost-Vlaanderen zijn er op dit vlak nog mogelijkheden. Montea zet al langer in op deze piste en de belangstelling voor dit soort projecten neemt ook in coronatijden niet af.”

Tekst Jan Van Gyseghem
 

Advertentie Festival van Vlaanderen
Streekfonds Oost-Vlaanderen