Skip to main content

Jo De Backer, voorzitter-elect

  • 26/06/2017

 

Jo De Backer

Jo De Backer, executive director van de Niko Group met zetels in Antwerpen én Sint-Niklaas, is de nieuwe voorzitter-elect van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Daarmee zet de Kamer de traditie verder om tijdig in de opvolging van haar voorzitter te voorzien. Het bestuurscomité, het hoogste bestuursorgaan van de Kamer, steunde unaniem Jo De Backer als opvolger van Stéphane Verbeeck. De officiële inauguratie als voorzitter vindt plaats tijdens de algemene vergadering in mei 2018.

 

Jo De Backer is 57 en een telg van de derde generatie De Backer’s die Niko Group leidt. Dit familiebedrijf werd in 1919 door de grootvader en grootoom van Jo opgericht. Niko Group is de holding achter onder meer Niko, met zetel in Sint-Niklaas en Fifthplay, met zetel in Antwerpen. De groep is in twaalf Europese landen actief en stelt ongeveer 700 mensen tewerk.

Stéphane Verbeeck: ‘Met Jo zet de Kamer de traditie verder om een eigenaar-ondernemer als voorzitter aan te trekken. Jo kent als geen ander de economische uitdagingen waar onze regio voor staat. Hij bracht het familiebedrijf naar een ongeziene positie dankzij innovatie en technologische kracht. Bovendien is Jo een no-nonsense man die de dingen graag simpel en effectief houdt. Dat maakt van hem een ideale Kamervoorzitter’, zegt Stéphane Verbeeck enthousiast over zijn opvolger. Jo De Backer is geboren in Wilrijk en woont vandaag in Kontich.

Contactpersoon

Luc Luwel

Gedelegeerd bestuurder

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Gosselin
Welt white paper