Skip to main content
  • Nieuws
  • “Jezelf in vraag durven stellen, ook als het goed gaat”

“Jezelf in vraag durven stellen, ook als het goed gaat”

  • 27/04/2021

Pater familias Ivo Magriet richtte in 1990 ECS op, Electro Cablage Service. De specialist in industriële schakelkasten en installaties werd een vaste waarde en groeide snel. Intussen telt het team 35 medewerkers en ging het bedrijf over naar de tweede generatie: Kirsten, Nikita en Jochen. Wat ze gemeen hebben? Hun enthousiasme over Plato, het groeitraject voor ondernemers van Voka. Kirsten Magriet is HR-verantwoordelijke, Nikita beheert de financiën en broer Jochen is operationeel verantwoordelijke bij ECS.

Logo vlaio

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Plato? 

Ivo Magriet: “Toen ik voor het eerst in contact kwam met Plato, heette het nog KMO Coaching. Ik wist wel dat ik zaken wilde doen, maar nog niet hoe. Dat heb ik bij Plato wel geleerd.”
Kirsten Magriet: “Ik doe nu al voor de derde keer mee met Plato, in totaal heb ik er al vijf Plato-jaren op zitten. Nu volg ik Plato leiderschap, daarvoor heb ik de Ladies meegedaan en ik heb ook een Plato compact gedaan.”
Nikita Magriet: “Plato Ladies was een groep van vijftien uitbundige dames. Dat was heel inspirerend. Het was papa die ons heeft aangeraden om deel te nemen, voor we in het bedrijf zouden instappen.” 
Jochen Magriet: “Ik ben net met mijn tweede traject gestart. Voor mijn eerste traject heb ik bewust een algemeen traject gekozen. Ik wilde zo breed mogelijk kunnen bijleren.” 

Je ziet op welke vlakken wij ons kunnen verbeteren en wat er bij anderen anders loopt ten opzichte van ons. Dat maakt Plato zo interessant.

Plato zet in op de kracht van lerende netwerken. Hoe heeft dit jullie geholpen?

Kirsten: “Ik heb alleszins veel geleerd van de ervaringen van andere ondernemers.” 
Jochen: “Je ziet op welke vlakken wij ons kunnen verbeteren en wat er bij anderen anders loopt ten opzichte van ons. Dat maakt Plato zo interessant.”
Nikita: “Je leert ook jezelf en je doen en laten in het bedrijf in vraag te stellen. Ook al lopen zaken jaren goed, het is niet slecht om er eens naar te kijken en je af te vragen hoe het nog beter kan.”

Kunnen jullie daar een voorbeeld van geven?

Kirsten: “Ik heb geleerd dat het oke is wanneer je sommige dingen graag doet en sommige dingen niet. Iedereen haalt energie uit andere dingen, en het besef dat dit bij elke ondernemer zo is, heeft me wel geholpen.”
Ivo: “Ik heb bijzonder veel opgestoken van de sessie time management. Dat je je in het beheren van je tijd niet door anderen mag laten leiden en zelf je afspraken moet maken. ” 
Jochen: “Als operationeel verantwoordelijke ben ik altijd al minder bezig geweest met sales en financiën. Op die vlakken heb ik zeer veel bijgeleerd.”

ivo

Ondernemerschap is onzeker en voor ons, als tweede generatie in het familiebedrijf, is er veel nieuw. Er is dus nog veel ruimte om te groeien en bij te leren.

Als ondernemer moet je soms ook in eigen boezem kijken. Heb je op dat vlak iets waardevols over jezelf geleerd?

Kirsten: “Ik heb geleerd dat ik mijn mindere punten moet zien en aanpakken. Ik heb soms last van uitstelgedrag en bij Plato heb ik geleerd dat ik daar voor mezelf strenger in moet zijn.”
Ivo: “Als je met mensen praat, moet je altijd rustig proberen blijven. Denk goed na voor je iets zegt en hou het aangenaam.”
Nikita: “Ondernemerschap is onzeker en voor ons, als tweede generatie in het familiebedrijf, is er veel nieuw. Er is dus nog veel ruimte om te groeien en bij te leren.”
Jochen: “Ik heb geleerd dat ook de dingen waar ik minder mee bezig ben, belangrijk zijn. Want dat zorgt er natuurlijk voor dat heel de onderneming goed blijft draaien.”

Net als in een estafette kun je als ondernemers vergelijkbare situaties tegenkomen. Wat geven jullie mee aan collega-ondernemers? 

Kirsten: “Doe zeker mee aan Plato, niet twijfelen. Je leert er keiveel uit. Gewoon doen.”
Ivo: “Als je ooit je zaak wil overdragen aan de volgende generatie, spreek dat goed af en zorg dat alles goed geregeld is.”
Nikita: “Durf met anderen te praten over wat je denkt, durf dingen in vraag te stellen en probeer je te omringen met andere collega-ondernemers zodat je nieuwe inzichten krijgt.”
Jochen: “Dat ze Plato zeker een kans moeten geven. Je leert van de andere bedrijven en dat is zeer interessant.”

ECS

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
Advertentie VanRoey- nov
MK - Advertentie Van Dessel