Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Jambon op Voka-Réveillon: "Regering wil 5.000 openstaande vacatures in Mechelen en Kempen helpen invullen"

Jambon op Voka-Réveillon: "Regering wil 5.000 openstaande vacatures in Mechelen en Kempen helpen invullen"

  • 12/12/2019

Vlaams minister-president Jan Jambon wil de bedrijven in Mechelen en Kempen helpen om hun openstaande vacatures in te vullen. En hij kijkt daarvoor onder meer naar de jobbonus en de VDAB. Dat heeft hij bekendgemaakt op de Réveillon van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Volgens de meest recente cijfers staan er op dit moment 5.059 vacatures open in de regio. Dat aantal daalt amper.

Vlaams minister-president Jan Jambon sprak de 650 ondernemers op de Réveillon toe in een videoboodschap. De Réveillon is het grootste netwerkevent van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Dit jaar vond het plaats bij Renotec in Geel.


Jambon had een persoonlijke boodschap voor de ondernemers. “Het zijn jullie, de ondernemers, die ons Vlaams socio-economisch weefsel versterken. Begin oktober zijn we gestart met een sterk en wervend Vlaams verhaal. De lat ligt hoog. Om dit te realiseren verwacht ik van iedereen – in de eerste plaats mijn eigen regering – maar ook van u om het beste van zichzelf te geven”, aldus Jambon.

5.000 vacatures open

Jambon liet in zijn toespraak verstaan dat hij 120.000 mensen extra aan het werk wil. Onder meer met de jobbonus wil hij de openstaande vacatures bij bedrijven in Mechelen en Kempen helpen invullen. De bonus geeft 50 euro netto extra per maand voor wie een laag loon heeft. Zo wordt het verschil tussen werken en niet werken groter. Voka zette de jobbonus weer op de politieke agenda als één van de oplossingen om meer mensen aan het werk te krijgen. 

Daarnaast zal de VDAB werklozen en inactieven intensief begeleiden en indien nodig sanctioneren. Volgens de meest recente cijfers van de VDAB (november 2019) staan er in het arrondissement Turnhout 2.631 vacatures open. In het arrondissement Mechelen zijn er dat 2.428. Samen goed voor 5.059 niet-ingevulde jobaanbiedingen. Het probleem: dat aantal daalt amper. In dezelfde periode vorig jaar stonden er 5.144 vacatures open of een verschil van amper 85 vacatures. 

Ondernemend 2020
 

Tom Laveren, directeur van Voka - KvK Mechelen-Kempen, heeft op de Réveillon alle ondernemers bedankt voor hun werk in 2019. “Jullie hebben ervoor gezorgd dat er geen recessie is gekomen. Jullie hebben ermee voor gezorgd dat er 316.000 jobs zijn bijgekomen. Jullie hebben mee voor de vooruitgang gezorgd. Laten we daarop klinken. En zorgen voor een ondernemend 2020.”
 

JambonMeKe

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie VanRoey- nov