Skip to main content

Jaarevent Alfaport Voka & Cepa

  • 22/11/2019

Op 21 november organiseerden Alfaport Voka en Cepa voor de derde keer gezamenlijk het Jaarevent. De meer dan 250 aanwezige bedrijfsleiders wierpen op deze succesvolle editie een terug- en vooruitblik op de uitdagingen van de Antwerpse haven. Daarnaast was er ook een plechtig moment waarop op een feestelijke wijze afscheid genomen werd van Walter Van Mechelen als voorzitter van Alfaport Voka. Hij gaf zijn voorzittersfakkel officieel door aan Bernard Moyson.

Stephan Vanfraechem, algemeen directeur Alfaport Voka en Paul Valkeniers, afgevaardigd bestuurder van Cepa, openden de avond met een terug- en vooruitblik van verschillende thema's, zoals de vooruitgang op het vlak van arbeidsveiligheid en de aanpak van de drugsproblematiek in de Antwerpse haven. Een filmpje zette de geleverde inspanningen om de natuur in de haven in stand te houden in de kijker. Verder is er nood aan een evaluatie van instandhoudingsdoelstellingen op basis van wetenschappelijk onderzoek en voortschrijdend inzicht. Daarnaast werd er ook het Vlaamse regeerakkoord geëvalueerd, met onder andere het Complex Project 'Extra Containercapaciteit Antwerpen' en de verzelfstandiging van de loodsen. 


Het tweede deel van de avond stond in het teken van het afscheid van Walter Van Mechelen als voorzitter van Alfaport Voka en de overdracht van zijn voorzitterschap aan Bernard Moyson. Walter Van Mechelen blikte tevreden terug op zijn verwezenlijkingen gedurende zijn tien jaar voorzitterschap, zoals de resultaten die werden behaald rond NxtPort, de verbeterde samenwerking met de douane en de vooruitgang van het ECA project. Bernard Moyson nam zich voor om de projecten die Walter Van Mechelen had opgezet, verder uit te werken, maar met een eigen twist aan de werking van Alfaport. 


Als afsluiter zorgden Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, voor een gepaste afscheidsspeech voor Walter Van Mechelen. 

Ontdek de foto's van het jaarevent hieronder. 

Powered by flickr embed.
Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans