Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren 25 jaar: Focus op bedrijfsrevisoraat

J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren 25 jaar: Focus op bedrijfsrevisoraat

 • 23/06/2022

J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren 25 jaar: Focus op bedrijfsrevisoraat

De laatste jaren kon J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren uit Oudenaarde stevige groeicijfers neerzetten. “Ons personeelsbestand is al gegroeid tot tien en we hopen op korte termijn nog minstens twee nieuwe collega’s aan te werven”, zegt Bert De Clercq.

 

foto

logo

 

Vijf jaar geleden nam het vierkoppige team van J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren zijn tijdelijke intrek in een ruime, lichtrijke kantoorloft in een voormalige textielfabriek. “Het was de bedoeling om in tussentijd ons kantoor in de Stationsstraat te moderniseren. Door de snelle groei hebben we onze plannen echter moeten wijzigen. Inmiddels tellen we al 10 medewerkers en op korte termijn hopen we nog minstens een tweetal nieuwe collega’s aan te werven”, vertelt Bert De Clercq. We zijn nu dringend op zoek naar een nieuw kantoorgebouw. Dat moet zich bevinden in de ruime regio Oudenaarde en moet voldoende parkeerplaats hebben.”

Het was in 1997 dat bedrijfsrevisor Johan Vande Moortel in Oudenaarde de vennootschap J. Vande Moortel & Co oprichtte. Bijna 10 jaar later stapte Bert De Clercq mee in het verhaal om in 2011 het revisorenkantoor helemaal over te nemen. “Vande Moortel is een gekende naam in onze regio en daarom hebben we lang geaarzeld om die te veranderen. Intussen heeft ons kantoor een eigen gezicht gekregen en zijn we klaar voor een nieuwe naam. Suggesties zijn altijd welkom”, aldus Bert De Clercq.

Minimale schaalgrootte

De sector van het revisoraat kent al een tijdje een consolidatiegolf. “Zelf hebben we niet meteen de ambitie om een grote rol te gaan spelen in die consolidatie. Een tijdje geleden hebben we aan de kust wel een kleiner kantoor overgenomen, maar onze focus ligt op organische groei”, reageert Bert De Clercq. “Kijk, de wetgeving wordt steeds complexer. Om een goede dienstverlening aan je klanten te garanderen, heb je een minimale schaalgrootte nodig en moet iedereen zich continu bijscholen.”

De activiteiten van het kantoor zijn heel divers. Wanneer vennootschappen of vzw’s aan bepaalde voorwaarden voldoen, moeten zij verplicht een commissaris aanstellen. Die moet nagaan of de boekhouding een getrouw beeld van de jaarrekening van de organisatie geeft. Zo’n mandaat duurt in principe drie jaar, maar kan altijd verlengd worden. “Momenteel hebben wij van zowat 150 bedrijven zo’n mandaat gekregen”, zegt Bert De Clercq. “We zijn actief in heel Vlaanderen – met focus op de Vlaamse Ardennen - bij bedrijven uit heel uiteenlopende sectoren zoals bouw, voeding, distributie, machinebouw enzovoort. Daarnaast tellen we ook een pak vzw’s als klant. Het gaat dan bijvoorbeeld om ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, woonzorgcentra, huisvestingsmaatschappijen, ….”

Om een goede dienstverlening aan je klanten te garanderen, heb je een minimale schaalgrootte nodig en moet iedereen zich continu bijscholen”

Bert De Clercq

Een tweede tak zijn eenmalige opdrachten bij bedrijven, vaak in opdracht van boekhoudkantoren. “Zij contacteren ons voor controle van de boekhouding bij allerlei operaties die in de levensloop van een onderneming kunnen voorkomen: oprichting, omvorming, fusie, splitsing, kapitaalverhoging, vereffening, …”, legt Bert De Clercq uit. “Ten slotte doen we ook allerlei consultancyopdrachten zoals de waardering van vennootschappen en schaderaming voor gerechtelijke expertises.”

Geen boekhoudkantoor

Als belangrijkste succesfactor schuift Bert De Clercq de focus naar voren. “We zijn geen boekhoudkantoor”, benadrukt hij. “Wel werken we met plezier samen. Boekhoudkantoren zorgen voor de cijfers en de analyse ervan. Wij als revisoren treden op bij herstructureringen.”

foto
 

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2022: 

 • 10 jaar: EDA BE Electrics, Somati Systems, Spendless
 • 15 jaar: Simply Grow, Villa Madonna
 • 20 jaar: Climapac, Syntra Midden-Vlaanderen
 • 25 jaar: J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren
 • 30 jaar: Cegeka, psmlighting
 • 35 jaar: Cobofisk, Ilo Keukens & Interieur
 • 40 jaar:  Atkore -  Vergokan
 • 45 jaar: Igepa, Search & Selection
 • 60 jaar: SOLVA
 • 75 jaar: Publiganda
 • 190 jaar: Botha
 • 225 jaar: MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Viert jouw bedrijf in 2023 een jubileum? Laat het ons weten!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Artikel uit publicatie