Skip to main content
  • Nieuws
  • ITZU, ALK Reismakers en H. Essers strijden voor Limburgse Persprijs 2021

ITZU, ALK Reismakers en H. Essers strijden voor Limburgse Persprijs 2021

  • 08/11/2021

Op 25 november wordt de Limburgse Persprijs opnieuw uitgereikt. Een persjury kwam tot drie genomineerden: ITZU, ALK Reismakers en H. Essers. “Het afgelopen jaar werden communicatiespecialisten voor het tweede jaar extra op de proef gesteld. Communiceren in tijden van crisis, waarbij persconferenties of persmomenten niet altijd mogelijk zijn, is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Persprijs

Sinds 1997 bekroont de Limburgse Persprijs een onderneming of organisatie voor hun communicatie met de pers. Vorig jaar nog duidde de vakjury het bedrijf Nelissen Steenfabrieken aan als winnaar vanwege hun duidelijke, snelle en accurate communicatie. “Het afgelopen jaar werden communicatiespecialisten voor het tweede jaar extra op de proef gesteld. Communiceren in tijden van crisis, waarbij persconferenties of persmomenten niet altijd mogelijk zijn, is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern”, oordeelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. Daarom hield de jury voor hun selectie dit jaar ook rekening met de perscommunicatie tijdens de coronacrisis. Zo onderscheidt ze drie types van corona-communicatie bij bedrijven: ”Er zijn bedrijven die door corona hun business zagen boomen en dat ook succesvol communiceerden. Daarnaast moesten ondernemingen hun businessmodel volledig omdraaien, maar maakten het wel bespreekbaar. En tot slot is er de groep die met de handen in het haar zit, maar daar ook open en eerlijk over communiceert.”

Het oordeel van de jury

De persjury onder het voorzitterschap van Dominiek Claes (Chef Economie HBVL) bestaat verder uit Dirk Billion (TVL), Kurt Meers (Made in Limburg), Dirk Reynders (Radio 2) en Hervé Vandeweyer (Opleiding Journalistiek aan de Hogeschool PXL). Zij kwamen tot drie kandidaat-winnaars. De jury motiveert haar selectie van genomineerden reisspecialist ALK Reismakers, logistieke dienstverlener H. Essers en HR- en facilitaire dienstengroep ITZU als volgt:

De jury over Alk Reismakers: “Er was een boekingsstop, dan zijn er de steeds veranderende kleurcodes of de superlastminutes. Alk Reismakers communiceerde klaar en duidelijk, ook bij minder goed nieuws. En ze maakten een rebranding door in de coronapauze.”

H. Essers heeft volgens de jury op het vlak van beeldvorming en communicatie enkele moeilijke jaren achter de rug, maar heeft zich stevig herpakt en ingezet op een transparante communicatie, zowel in verband met zijn expansieplannen als zijn recruteringsproblemen.

ITZU communiceert goed over zijn groei en overnames, en de arbeidsmarkt. “Vooral in de sector van personeelsrecrutering is het bovendien erg creatief op de sociale media met filmpjes en andere aandachtstrekkers”, oordeelt de jury.

Wie uiteindelijk met de Limburgse Persprijs aan de haal gaat, weten we op donderdag 25 november.

Contactpersoon

Manon Beerten

Directeur marketing & communicatie

VZW - DigiChambers 2021
Toerisme Limburg
Illochroma
VZW - eATA 2021
Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo