Skip to main content
  • Nieuws
  • IT1 schenkt pc’s aan minderbedeelden om digitaal te leren

IT1 schenkt pc’s aan minderbedeelden om digitaal te leren

  • 19/05/2020

De oproep van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts om laptops en pc’s in te zamelen voor scholen, liet ook het Dendermondse ICT-bedrijf IT1 niet onberoerd. IT1 weet dat scholen nu in versneld tempo moeten digitaliseren en dat niet iedere leerling over een pc beschikt.

Daarom besliste IT1, na oproep van de Stad Dendermonde, om zo snel mogelijk 45 pc’s gebruiksklaar te maken en deze te schenken aan de vertegenwoordigers van de Stad, OCMW en Dendermondse onderwijsinstellingen (Oscar Romerocollege & GO Talent), voor leerlingen die er één nodig hebben voor digitaal afstandsonderwijs en niet over de middelen beschikken om zelf een toestel aan te schaffen. 

“Ik zie het als onze taak om in deze bewogen tijden ons engagement in maatschappelijk verantwoord ondernemen te verhogen en hulp te bieden aan wie dat het hardst nodig heeft”, zegt Mario Van de Voorde, oprichter & CEO. IT1 heeft meer dan 25 jaar ervaring in ICT-oplossingen, ICT-infrastructuur, opleidingen, digitale marketing, audiovisuele oplossingen … Het bedrijf maakt deel uit van de Quality Computer Group (Qcom).

Meer info
 

Advertentie Festival van Vlaanderen