Skip to main content
  • Nieuws
  • Investeringen bij ST Engineering in Erpe-Mere gaan door ondanks Corona

Investeringen bij ST Engineering in Erpe-Mere gaan door ondanks Corona

  • 08/04/2020

Bij ST Engineering, het voormalige Newtec in Erpe-Mere, werd de productie gisteren succesvol heropgestart na een sluiting van twee weken wegens corona-onrust. De expert in satellietcommunicatie vond bij het moederbedrijf in Singapore alle nodige beschermingsmateriaal om de veilige werking te verzekeren. 

De motivatie en waardering van de werknemers is groot want het bedrijf paste het inkomensverlies bij tijdens de periode van corona-inactiviteit. Sinds oktober 2019 maakt Newtec deel uit van de wereldspeler ST Engineering dat op weg is om wereldwijde nummer 1 te worden in satellietcommunicatie. De nieuwe eigenaar zet het voorziene investeringsprogramma in Erpe-Mere gewoon door. Eens de algemene bouwactiviteit herneemt gaan de werken voor de uitbreiding van de productiecapaciteit en de renovatie van de kantoren (voorzien voor een groei tot 110 werknemers) verder. Dat zal ook toelaten om productie uit de VS en Maleisië naar Erpe-Mere te halen.

Site manager Guy De Winne geeft aan dat de rekrutering van nieuwe medewerkers voorlopig on hold wordt gezet, behalve – indien nodig - voor productiemedewerkers. Ook de groeiobjectieven werden door de coronacrisis bijgesteld maar het bedrijf verwacht in geen geval een krimp van de activiteiten.

Tekst Jan Van Gyseghem