Skip to main content
  • Nieuws
  • Inspirerend klankbord voor HR-managers

Inspirerend klankbord voor HR-managers

  • 06/03/2020

Binnenkort gaat Voka's Expert Class Talent Managers opnieuw van start. Dit lerend netwerk brengt HR-professionals van grote ondernemingen samen. Sarah Laureys, corporate talent manager bij chemisch bedrijf Oleon, getuigt over haar eerste deelname vorig jaar.

De open sfeer stimuleert om vanuit de eigen praktijk te spreken

Sarah Laureys, Oleon

Sarah LaureysTalent aantrekken, talent behouden en talent inzetbaar houden. Het zijn maar enkele van de vele uitdagingen voor de HR-sector in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. HR-professionals kunnen heel wat leren door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen met collega's. “Vorig jaar heb ik voor het eerst deelgenomen aan de Expert Class Talent Managers, een verrijkende ervaring”, zegt Sarah Laureys van Oleon. “In de eerste plaats door de aanwezigheid van bedrijven uit verschillende sectoren, de mix van trends, expertise en real life cases en de diverse ervaringen, wat vaak een andere kijk op bepaalde thema’s met zich meebrengt.”

OPENHEID EN VERTROUWEN

Interessant is ook dat tijdens de sessies de deelnemers hun praktijkgetuigenissen kunnen toetsen aan de visie van een expert. “Per thema kiezen we inderdaad een specialist die zijn mening uit de doeken doet. Die combinatie van theorie en praktijk is de ideale omgeving om bijvoorbeeld eigen projecten en ideeën te delen en af te toetsen”, aldus Sarah Laureys.
Veel bedrijven vissen in dezelfde talentenvijver en het kan dan ook delicaat zijn om eigen initiatieven te delen met collega's. “Dat is mogelijks ook wel zo. Maar zelfs als nieuwkomer in de groep had ik niet het gevoel dat dit aan de orde was”, vertelt Sarah Laureys. “Ik heb meteen een sfeer van openheid en vertrouwen ervaren die net stimuleert om vanuit de eigen praktijk te spreken. Het is opvallend hoe we allemaal met gelijkaardige uitdagingen geconfronteerd worden.”

THEMA’S VAN DE TOEKOMST

Tijdens de laatste sessie van vorig jaar staken de deelnemers de koppen bij elkaar om enkele topics voor de nieuwe jaargang naar voren te schuiven. “We hebben het vorig jaar al gehad over de toekomstige evoluties in ons vakgebied. In de nieuwe jaargang zullen we daar dieper op ingaan. Andere actuele thema's die we op de agenda hebben gezet, zijn performance management, (pre)onboarding, employer branding, digitalisering van HR,…”, somt Sarah Laureys op.

Het lerend netwerk bestaat uit vier sessies die plaatsvinden tijdens een lunch bij één van de deelnemende bedrijven. HR-professionals van Ajinomoto Bio-Pharma Services, ArcelorMittal, Barry Callebaut, Gates, Matexi, Nuscience, Oleon, ON Semiconductor, PricewaterhouseCoopers, PSS Belgium, Recticel, Total, Van de Velde zijn al aangesloten bij de Expert Class Talent Managers. (DVT)


5 goede redenen om deel te nemen aan de Expert Class Talent Managers

  1. Verrijkende ervaring door overleg met bedrijven uit verschillende sectoren
  2. Combinatie van de visie van een expert met getuigenissen uit de praktijk
  3. Kans om eigen projecten af te toetsen
  4. Sfeer van vertrouwen om te spreken met een open geest
  5. Unieke gelegenheid om het professionele netwerk uit te breiden

Interesse?

Bent u HR-director, HR-manager, HR-business partner of HR-specialist? Zin om deel uit te maken van één van onze HR-communities? Neem contact op met Nathalie Landuyt

Contactpersoon

Nathalie Landuyt

Groeitrajecten - Opleidingen