Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Ikologik is klaar voor de volgende stap: “Voorbije jaren ons gefocust op ontwikkeling, nu klaar om onze install-base uit te breiden”

Ikologik is klaar voor de volgende stap: “Voorbije jaren ons gefocust op ontwikkeling, nu klaar om onze install-base uit te breiden”

  • 15/03/2021

Tom Serru, een gepassioneerd software- en web ontwikkelaar startte enkele jaren geleden zijn eigen onderneming, Ikologik. Waar in het begin de focus vooral lag op de ontwikkeling van hun product, richt het bedrijf zich nu voornamelijk op de groei. 

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

"Ik ben Tom Serru, een van de mede-oprichters van Ikologik. We zijn een softwarebedrijf en we ontwikkelen een applicatie die data capteert uit industriële installaties. Hierdoor kunnen onze klanten bepaalde inzichten bekomen om processen te optimaliseren. Denk maar aan kostenbesparingen op grondstoffen en energie of het preventief inplannen van onderhoud. Die inzichten zijn een belangrijke bron van informatie voor zaakvoerders, productieleiders, service teams enzovoort. We analyseren de data om alarmen te genereren en presenteren de informatie via rapporten en dashboards. Kortom, bij Ikologik bouwen we een Industrie 4.0-platform voor de fabrieken van morgen en daarbij mikken we op twee doelgroepen: machinebouwers en productiebedrijven."

De topics zijn zeer relevant, denk maar aan internationalisering, prijszetting, subsidiemogelijkheden of het aanwerven van personeel. Allemaal onderwerpen waar we als ondernemer mee geconfronteerd worden.

Je bent vorig jaar ingestapt in het blended learning traject van Bryo ScaleUp. Wat is jouw ervaring ermee tot nu toe? 

"Ik heb daar persoonlijk echt veel uit gehaald. Er is in de eerste plaats natuurlijk de uitwisseling tussen de deelnemers onderling. Je leert enorm veel van elkaar en je kan jezelf ook spiegelen ten opzichte van andere bedrijven omdat iedereen zich in dezelfde goeifase bevindt. Er is altijd wel een andere deelnemer die met hetzelfde probleem zat als jezelf, maar er ondertussen een oplossing voor heeft gevonden. De topics zijn zeer relevant, denk maar aan internationalisering, prijszetting, subsidiemogelijkheden of het aanwerven van personeel. Allemaal onderwerpen waar we als ondernemer mee geconfronteerd worden."

Heb je een voorbeeld daarvan?

"Bij ons is dat op dit moment vooral de verkoop van ons product dat we willen opzwengelen. Meteen iemand voltijds aannemen is grote stap, dus werd ons aangeraden om een tussenstap te nemen en deeltijds te werken met een extern bureau. Nu hebben we iemand die een aantal dagen in de week voor ons werkt. Zo kunnen we de tijd nemen om te groeien voordat we iemand voltijds in dienst nemen."

Sinds we in het ScaleUp-traject zijn gestapt, proberen we onze sales-kant van het verhaal naar voren te brengen.

Tijdens de sessies komen groeiprioriteiten uitgebreid aan bod. Wat zijn die voor jou in 2021?

"Zoals eerder vermeld, hebben we hebben de eerste jaren echt de focus gelegd op ontwikkeling van onze software. Daar hebben we veel tijd in gestoken omdat we alles op punt wilden hebben. We trachten te allen tijde technische problemen zo minimaal mogelijk houden. Sinds we in het ScaleUp-traject zijn gestapt, proberen we onze sales-kant van het verhaal naar voren te brengen. Daarmee bedoel ik klanten werven zowel in binnen- als buitenland, m.a.w. ons product sterker in de markt zetten."

Nieuws van Bryo ScaleUp

Stein Dedobbeleer
Vlaams-Brabant
Nieuws

MIAA: architect geeft persoonlijk meubeladvies op maat

Architect en meubelontwerper Stein Dedobbeleer startte in september 2021 met MIAA (Meubel Interieur & Architectuur Advies). Hij onderscheidt zich van concurrenten door persoonlijk advies te geven aan particulieren én bedrijven over meubels die het best in een ruimte en bij de gewoontes van de gebruiker passen. Stein brengt een bezoek aan de consument en maakt voorstellen op maat van de klant door out of the box te denken. 

Klaar om werk te maken van je groei?

Dan is Bryo Scaleup iets voor jou! We gaan er samen voor zorgen dat jouw omzet van 100.000 euro per jaar stijgt naar 1.000.000 euro per jaar. We gaan samen voluit al jouw uitdagingen aanpakken. Dat doen we via coaching, netwerken en een expertenraad. Lees meer

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering