Skip to main content
  • Nieuws
  • IKEA Distribution Benelux is beste stagebedrijf 2017

IKEA Distribution Benelux is beste stagebedrijf 2017

  • 19/05/2017

De winnaars van de 14e StageAwards zijn bekend. Lara Franco werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs en Gert Vandermeulen tot beste stagiair hoger onderwijs. Het Technisch Instituut Sint-Lodewijk uit Genk mocht de award van beste stageschool in ontvangst nemen en IKEA Distribution Benelux, met stagementoren Marc Braeken en Raf Michiels, werd het beste stagebedrijf. De StageAwards werden uitgereikt in Plopsa Indoor in Hasselt. De organisatie selecteerde de winnaars uit 130 genomineerden.

Ikea
Ikea Distribution kroonde zich tot beste stagebedrijf 2017

Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft jarenlange ervaring in het werken aan de brug tussen onderwijs en het Limburgse bedrijfsleven. Met het Q-Stageproject richt het zich zowel tot de stagiairs en scholen als de stagebedrijven bij het uitwerken en ondersteunen van een kwalitatief stagebeleid. Het project verloopt in samenwerking met Provincie Limburg. De awardshow is het slotstuk van dit jaarlijkse project. In het bijzijn van gedeputeerde Erik Gerits en 400 aanwezigen werden de StageAwards en de Q-Stagelabels uitgereikt.

De winnaars…

lara franco

Lara Franco (IKSO Hoeselt) liep stage bij BME nv en werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs. Eveneens genomineerd in deze categorie waren Nick Lambrechts (Atheneum Sint-truiden campus Speelhof) en Björn Houben (Spectrum college Sint-Lutgart Beringen).

Gert

Bij de stagiairs uit het hoger onderwijs gaat de hoogste eer naar Gert Vandermeulen (Hogeschool PXL). Hij liep stage bij TV Limburg. Net niet winnaars in deze categorie zijn Lore Vandeweert (Hogeschool PXL) en Benjamin Mellaerts (Hogeschool PXL).

Sint Lodewijk

Het Sint Augustinus in Bree en IKSO Hoeselt waren beiden genomineerd voor beste stageschool, maar het Technisch Instituut Sint-Lodewijk uit Genk bood volgens de Limburgse bedrijven de meest optimale samenwerking en wint de award voor beste stageschool.

Ook het beste stagebedrijf werd bekroond. De scholen nomineerden de bedrijven die volgens hen de meest kwalitatieve stagebegeleiding aanboden aan hun stagiairs. De bedrijven die in deze categorie het meeste waardering kregen zijn Vitas Woonzorgcentrum, Power Tools Distribution en IKEA Distribution Benelux. Uiteindelijk is het IKEA Distribution Benelux dat zich een jaar lang stagebedrijf van het jaar mag noemen.

Rekruteringsvorm

Erik Gerits, gedeputeerde van Economie: “Dankzij de groei van onze ondernemingen is het voorbije jaar het aantal vacatures met bijna 37 % gestegen. De ondernemers krijgen sommige vacatures echter moeilijk ingevuld omwille van een mismatch van het profiel van de sollicitanten met de vacature. Ook een tekort aan bepaalde profielen kan de bedrijfsgroei hinderen.”

“Voor bepaalde beroepen zijn stages een rekruteringsvorm geworden. Via stages proberen sommige bedrijfsleiders studenten reeds aan hun bedrijf te binden. Dit zorgt voor een win-win: studenten hebben onmiddellijk na het afstuderen werk en de investering van het bedrijf in een kwaliteitsvolle stage rendeert door de directe inzetbaarheid van de nieuwe medewerker.

En voor jongeren is het een waardevolle verrijking van hun schoolse kennis zodat ze sterker intreden op de Limburgse arbeidsmarkt op zoek naar ‘de job van hun leven’. De Limburgse economie en arbeidsmarkt kunnen er alleen maar beter van worden.”

Sterkere positie

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg): “Voor de werkgelegenheid en een kwalitatieve invulling van openstaande vacatures is het belangrijk dat de Limburgse arbeidsmarkt afgestemd is op de noden van het Limburgse bedrijfsleven.

Onderwijs heeft hierin een zeer belangrijke opdracht, want het is daar dat een belangrijk deel van de vorming van de toekomstige werknemers begint. We zien duidelijk ook een groeiende tendens om schoolse vorming via diverse projecten en leervormen een praktijkgerichte insteek te geven.

Met het project Q-Stage krijgen veel Limburgse jongeren alvast de kans om in hun zoektocht naar een gepaste job, een sterkere positie in te nemen dankzij de ervaring die ze opdoen tijdens een kwalitatieve stage.”