Skip to main content
  • Nieuws
  • Houd telewerken efficiënt: drie tips voor je medewerkers

Houd telewerken efficiënt: drie tips voor je medewerkers

  • 02/04/2020

Elke dinsdag en donderdag geeft Gutzandglory, onze communicatiepartner, strategische en bruikbare tips om uw onderneming te ondersteunen in tijden van corona.

Zowel externe als interne communicatie ondervinden grote impact in coronaperiode en de nood eraan is des te groter. Laat je vooral niet lijden door wat anderen doen, maar laat je leiden door je gezond verstand. Blijf vooral trouw aan wie je bent als bedrijf of als ondernemer. Een moeilijke tijd, maar een tijd om gedreven door waarde, waarde te geven.

In deze bijdrage proberen we elke dag wat inzicht en advies te delen over communicatie, en over hoe je met communicatie betekenisvol kan zijn voor anderen: je klanten, je medewerkers, je partners, je doelgroep.

Telewerken heeft een paar voordelen - niet meer aanschuiven in de file, bijvoorbeeld. Maar hoe vermijd je dat de sleur erin kruipt en de efficiëntie achteruitgaat? Deze 3 tips voor je werknemers helpen hen op weg.

Tip 1Wij nemen pauze! Ontspannen doet beter werken. Elk werkuur bestaat uit 50 minuten werken en 10 minuten pauze. Telewerkers worden minder afgeleid. Collega’s komen niet langs voor een praatje, het omgevingslawaai vermindert drastisch. Allemaal goed voor de productiviteit, toch? Nee. Pauze doet herbronnen, waarna je met nieuwe energie en volle aandacht aan de slag kan. Moedig werknemers aan om elkaar digitaal op te zoeken, wat te ventileren tijdens een koffiepauze. Organiseer een groepsactiviteit om samen mentaal te herbronnen, van yoga tot Youtuben. Het zal je medewerkers ontspannen én de teamspirit boosten.

Tip 2Wij blijven babbelen! Iedereen mee. Projecten blijven doorlopen, het is dus belangrijk dat iedereen op de hoogte is van wat er gaande is. Nu iedereen op zijn eigen thuiswerkeiland zit, bestaat het gevaar dat er onderling minder gecommuniceerd wordt. Dat kan voor frustraties zorgen die de aandacht van de to-do’s afleiden. Zorg er dus voor dat je medewerkers onderling en ook met jou blijven communiceren. Doe suggesties voor communicatietools waar jullie eenvoudig met elkaar in contact blijven, zoals Google Hangouts, Microsoft Teams of Skype. Spreek zeker af welke tool waarvoor wordt gebruikt. Een WhatsApp-groep is ideaal voor inspiratie, Google Chat is meer geschikt voor projectoverleg. Hebben je werknemers geen professionele internettoegang? Stuur ze een brief en moedig hen aan die door te sturen. Zorg er zeker ook voor dat iedereen elkaars contactgegevens heeft.


Tip 3Wij weten waarom! Zinvol werken.  Zinvol werk is steeds meer de belangrijkste motivator om een job te willen doen. Mensen weten graag waarom ze meewerken, wat het groter doel is. Lanceer in deze tijd initiatieven die je werknemers van thuis uit mee laten nadenken over het grotere ‘waarom’. Het kan namelijk gebeuren dat ze door de grotere afstand wat voeling verliezen, of aan het twijfelen slaan. Vraag hen om in de volgende twee weken al dan niet anoniem neer te schrijven, of via een smartphone op te nemen, waarom ze graag in het bedrijf werken – of waarom net niet –, wat er beter zou kunnen, wat de meerwaarde van hun werk is, enz. Je zal verbaasd zijn hoeveel bruikbare tips en ideeën je terugkrijgt. Zeker van de mensen van wie je het misschien het minst verwacht.
 

Wolf Gutz
    Wolfgang Florizoone

    Managing Director Gutzandglory

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat