Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hilde Schuddinck is meest nabije kompaan voor ondernemers uit Gentse regio

Hilde Schuddinck is meest nabije kompaan voor ondernemers uit Gentse regio

  • 24/09/2020

Vertrouwd gezicht wordt nieuwe regiodirecteur voor Voka Regio Gent

Vanaf 1 oktober wordt Hilde Schuddinck (40) Voka-regiodirecteur voor de regio Gent. Zij volgt collega Stefan Derluyn op die zich voortaan zal toeleggen op de verdere en versnelde digitalisering van de werking en het aanbod van Voka in Oost-Vlaanderen.

Stefan Derluyn en Hilde Schuddinck
Hilde Schuddinck, geruggensteund door Stefan Derluyn.

 

Stefan Derluyn was gedurende tien jaar regiodirecteur Gent. Samen met gedelegeerd bestuurder Geert Moerman zette hij Voka-Kamer van Koophandel in de Arteveldestad stevig op de kaart. De verhuis van het ‘anonieme’ kantoor aan de Martelaarslaan naar de Voka Box aan de Lammerstraat (2013) duwde de werking en de reputatie van de organisatie flink de hoogte in. Ondernemingen in kernsectoren zoals de haven en de life sciences vonden vlot de weg naar Voka. De oudste bedrijvenorganisatie van Gent wist ook meer aan te sluiten bij de booming start- en scale up scene in de stad. Precies dat laatste was het werkdomein waar Hilde Schuddinck in het voorbije decennium opvallende resultaten wist neer te zetten. 

De vertrouwensman is een vrouw

Hilde Schuddinck – juriste van opleiding - is voor vele Voka-leden in het Gentse geen onbekende. De energieke en opgewekte mama van twee woont in Gent en werkt sinds 2009 voor Voka. Tot nu was zij verantwoordelijk voor projecten rond jong ondernemerschap en voor de ledenrelaties in Oost-Vlaanderen. Onder haar bezieling en leiding ontwikkelde Voka een opgemerkte Bryo-werking en vormden zich een aantal gesmaakte communities in de Gentse start- en scale up omgeving. Zo werd Hilde een vertrouwd gezicht bij belangrijke stakeholders, onder meer als ondervoorzitter van de Startersfabriek en als bestuurder bij HOGent. Hilde Schuddinck: “Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol en verantwoordelijkheid. Ik heb al behoorlijk wat ervaring met het connecteren van bedrijven en ondernemers en die ga ik nu volledig inzetten voor de Voka-leden in Gent en daar rond. Ik wil mijn voelsprieten gebruiken en relevante informatie ten voordele van onze bedrijven aanwenden in een korte verbindingslijn tussen ondernemer en beleid”.

Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman is ervan overtuigd dat Hilde Schuddinck de rijke Gentse communities en speerpunten in biotech, healthtech, life sciences, digital verder zal weten te ontwikkelen. “Op die manier willen wij meer leden aantrekken en onze relevantie nog verhogen. Het is de bedoeling om de troeven van Gent meer internationaal uit te spelen, wat ook de ambitie is van de nieuwe Gentse Voka-regiovoorzitter Christiaan De Wilde – zelf actief in de biotech. 

Hilde Schuddinck blijft als nieuwe regiodirecteur Gent ook verder het team Jong Ondernemerschap leiden.

Stefan gaat digitaal

Stefan Derluyn verdwijnt uiteraard niet van het toneel. Hij blijft de leiding houden over de Voka-teams Havenwerking (VeGHO) en Internationaal Ondernemen. De West-Vlaming gaat voortaan werken aan de verdere digitalisering van het Voka-aanbod, een hoogst actueel thema dat door de Corona-crisis nog aan belang en urgency heeft gewonnen.

Voka: voor welvaart in de regio, vanuit de regio

Voka Oost-Vlaanderen is één van de zes regionale (provinciale) Kamers van Koophandel die samen met het vermaarde kenniscentrum (voorheen VEV) de Voka-alliantie vormen. Voka telt in Oost-Vlaanderen 3000 leden. De representativiteit van de intersectorale bedrijvenorganisatie is zeer groot: meer dan 60% van alle grote en middelgrote ondernemingen zijn lid; tegelijk is 75% van de Voka-leden een kmo-bedrijf.

Onderzoek wees uit dat Voka de meest invloedrijke lobbyorganisatie van Vlaanderen is. De analyses, standpunten en aanbevelingen die Voka ontwikkelt worden gevoed door dagelijkse intense contacten met het lokale ondernemersveld in heel Vlaanderen. De organisatie combineert zo schaal met nabijheid. 

Om stevig voeling te houden met ondernemers, managers en stakeholders werkt Voka Oost-Vlaanderen in vijf subregio’s met een informele lokale structuur. Een representatieve regioraad, aangevoerd door de regiovoorzitter voelt nauwkeurig de pols van het economische leven. De regiodirecteur staat in voor de dagelijkse contacten met de leden en vormt de link naar beleidsverantwoordelijken, schooldirecties, topambtenaren. Hij/zij brengt aandachtspunten en behoeften van bedrijven in kaart, organiseert regelmatig overleg met lokale besturen en geeft input voor een meer bedrijfsvriendelijke omgeving. De Voka-regiodirecteur connecteert de leden, volgt lokaal de evolutie van het jonge ondernemerschap op, bekijkt de kwaliteit van infrastructuur en mobiliteit en heeft aandacht voor trends in duurzaamheid, digitalisering en welzijn.

Voka-regiodirecteurs Oost-Vlaanderen

Contactpersonen

Geert Moerman

Gedelegeerd bestuurder

Hilde Schuddinck

Directeur regio Gent