Skip to main content

Het staat in de boeken geschreven

  • 31/08/2021

Uitgeverij Clavis zit al ver in de overdrachtsfase van het familiebedrijf. Toch is dit naar eigen zeggen een proces van lange adem. Philippe, Sigrid en Kristien Werck leggen ons uit hoe zij het hebben aangepakt en hoe de toekomst eruitziet.

Uitgeverij Clavis

Sigrid Werck: “Tijdens mijn jeugd ben ik, zoals je wel al kan vermoeden, opgegroeid tussen de kinderboeken, waardoor er zowel bij mij als bij mijn zus een enorme passie is ontstaan. Ondertussen werk ik al 23 jaar in het familiebedrijf. Een tweetal jaar geleden hadden we het idee om op regelmatige basis eens met ons drietjes (mijn vader, mijn zus en ik) lekker te gaan eten. Maar je voelt het al komen: doordat onze agenda’s elke keer weer zo snel vol zijn, kwam het er gewoon veel te weinig van.”

"Je krijgt motivatie door naar andere gepassioneerde ondernemers te luisteren." - Kristien Werck

Kristien Werck: “Het is belangrijk om elke dag gemotiveerd te beginnen. Zelf krijg ik altijd enorm veel motivatie door naar andere gepassioneerde ondernemers te luisteren. Je krijgt zowel de ups als de downs te horen. Je kan het al eens hebben over dingen die niet altijd even goed gaan, maar hoe ze er achteraf dan toch weer in slagen het een positieve wending te geven. Je leert er de dingen als het ware een beetje relativeren. Daar krijg ik altijd heel veel goesting door en dat vind ik dan weer fijn om met mijn vader en mijn zus te kunnen delen. Net om die reden schreven we ons in voor het traject ‘Het blijft in de familie’. Op regelmatige basis kunnen we sparren met collega-
ondernemers en bovendien zijn we er met ons drietjes regelmatig ook eens tussenuit en kunnen we de zaken bespreekbaar maken.”

"Het traject ‘het blijft in de familie’ houdt ondernemingen een spiegel voor om zo tot een succesvolle overdracht te komen.” Philippe Werck

Philippe Werck: “Wij nemen deel aan ‘Het blijft in de familie’ omdat we het een enorm interessante formule vinden. Maar zeker ook om onszelf een spiegel voor te houden met waar we mee bezig zijn. Ook al zijn wij al ver in de fase met het overdragen van bevoegdheden en eigendom van het bedrijf aan de volgende generatie, bij elke bijeenkomst hoor ik zaken waarvan ik denk: tiens, dit is ook van toepassing op ons.”

Contactpersoon

Ellen Heymans

Adviseur eigenaars-ondernemers

Toerisme Limburg
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021

Artikel uit publicatie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo